Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz:

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin doğal kaynaklarla, fiziki bir takım unsurlarla 2023 hedeflerine ulaşabilecek bir...

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin doğal kaynaklarla, fiziki bir takım unsurlarla 2023 hedeflerine ulaşabilecek bir ülke olmadığını belirterek, "Bunları elbette kullanacağız ama esas üstünlüğümüz donanımlı, nitelikli, girişimci ve yenilikçi insan kaynaklarımız" dedi.

Bakan Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurul Başkanı Ali Sabancı ve Girişimcilik Özel İhtisas Komisyonu Başkanı Gülden Yılmaz'ın aralarında bulunduğu heyetle bakanlık toplantı salonunda bir araya geldi. Toplantı öncesi konuşan Bakan Yılmaz, 10. Kalkınma Planı çalışmalarının sürdüğünü anımsatarak, planının bütün yörelerin katkısını alarak katılımcı bir şekilde hazırlandığını söyledi. Yılmaz, ülkelerin daha çok krizler yaşayarak reform yaptığına, bir kriz yaşamadan reform yapan ülke sayısının çok fazla olmadığını belirterek, "Türkiye, çok şükür artık kriz yaşamayan, 10 yıldır istikrarlı bir şekilde büyüyen, reformlar yapan, değişim süreci yaşayan bir ülke. Kriz yaşamadan değişmeyi beceren bir ülke. İşte önümüzdeki 10 yılda da bunu devam ettirmeyi öngörüyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin son 10 yılına bakıldığında bir sıçrama yaşandığının görüldüğüne dikkat çeken Yılmaz, "Türkiye milli gelirini üç kattan fazla, Ar-Ge harcamalarını 5 kattan fazla artırdı. Küresel krize rağmen ihracatını 36 milyar dolardan 152,5 milyar dolara çıkardı. Ulaşımdan sağlığa birçok alanda ciddi dönüşümler sağladı, ama daha yapmamız gereken çok iş var. Bundan sonra ikinci bir sıçrama yapmak durumundayız. Önümüzdeki 10 yıl ekonomimizde ve sosyal hayatımızda ikinci bir sıçrama, atılım dönemi" ifadelerini kullandı.

Bakan Yılmaz, girişimciliğin, sadece ekonomik alanla sınırlı olmadığını ve sosyal boyutu da olan, her alanda yapılacak girişimciliği savunduklarını dile getirerek, "Diğer alanlarda girişimci olmayan bir toplum, ekonomi alanında da girişimci olamıyor. Girişimciliği farklı düzeylerde algılamamız lazım" diye konuştu.

"Türkiye doğal kaynaklarla, fiziki bir takım unsurlarla önümüzdeki dönemde hedeflerine ulaşabilecek bir ülke değil" diyen Yılmaz, "Bunları elbette kullanacağız ama esas üstünlüğümüz donanımlı, nitelikli, girişimci ve yenilikçi insan kaynaklarımız. Buna uygun ortam oluşturmamız ve böylece aslında Türkiye'yi nitelikli insan ve sermaye için bir cazibe merkezi haline getirmemiz gerekiyor" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

TOBB Genç Girişimciler Kurul Başkanı Ali Sabancı ise, Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda başarılı çalışmaların yapıldığını söyleyerek, "Eski zamanlarda yapacağız, edeceğiz diyorduk ama şimdi binanın temeli var, katlar çıkıyor" şeklinde konuştu.

Sabancı, söz konusu hedeflere ulaşabilmek için Türkiye'nin belli bir hızla büyümesi gerektiğini belirterek, "Bir anda gelinmiyor o hedeflere. Dolayısıyla bu büyüme hızını yakalayabilmek için reel bazda yüzde 6,5-7 büyümemiz lazım. Bunun için de girişimcilik önemli bir faktör" dedi.

Açıklamaların ardından Gülden Yılmaz ve Ali Sabancı, hazırladıkları "Girişimciliğin Geliştirilmesi Özel İhtisas Komisyonu Raporu"nu Bakan Yılmaz'a sundu ve toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: