Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Batman’da

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Batman Valiliğinin iftar yemeğine katılmak için Batman’a geldi.Tarifeli uçakla Batman'a gelen...

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Batman Valiliğinin iftar yemeğine katılmak için Batman’a geldi.

Tarifeli uçakla Batman'a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Havalimanında Batman Valisi Ahmet Turhan, AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin ve partililer tarafından karşılandı.

Batman Valiliği tarafından düzenlenen iftar yemeği için Batman’a gelen Bakan Yılmaz, ilk olarak Batman valiliğini ziyaret etti. Valilik makamında gazetecilere açıklama yapan Bakan Yılmaz, hükümet olarak Batman'ın gelişmesi ve kalkınması için yatırımlar yaptıklarını, bölgenin gelişmesi ve kalkınmasının sadece kamu yatırımlarıyla mümkün olmadığını, özel sektör yatırımlarının da arttırılması gerektiğini söyledi. Bu nedenle son dönemde çok güçlü bir teşvik sistemi ilan ettiklerini, '6. bölge' diye ilan ettikleri 15 ilden birinin de Batman olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

" Batman'daki huzur ortamı, genel yatırım iklimi son derece önemli. Diğer illerimiz de aynı şekilde. Biz terörün ve şiddetin olmadığı, herkesin düşüncelerini açıkça ifade edebildiği, farklı görüş, siyasi eğilim ve mezheplere herkesin saygı gösterdiği bir ortamda bölgemizin kalkınmasını, gelişmesini ve ilerlemesini istiyoruz. Terör bu açıdan büyük bedeller ödetiyor. Özellikle bu bölgede yaşayan insanların aşına, işine ve ekmeğine maalesef mani oluyor. Biz buna bakmadan bildiğimizi yapmaya devam ediyoruz. Hem kamu yatırımlarını gerçekleştiriyor, hem de GAP eylem planı kapsamında önemli yatırımlar yapıyoruz. Şimdi eylem planımızı revize ediyoruz. Geleceğe yönelik çalışmalarımız sürecek. Özel sektör yatırımları açısından da son derece önemli adımlar atmış durumdayız. Türkiye, gelişen demokrasisi ve ekonomisiyle dünyada çok daha iyiye giderken; Güneydoğu da bundan hak ettiği payı alacaktır. Son 10 yılda sadece Doğu ve Güneydoğu'ya 32 milyar lira yatırım yaptık. Geçmişte hiç bir dönemde böyle bir yatırım yapılmamıştır. Çok şükür bunu yaptık. Bu geçmişteki ihmalleri kapatma açısından önemlidir.”

Reklam
Reklam

Bakan Yılmaz, beraberinde Vali Ahmet Turhan ve Partililerle beraber Batman Üniversitesi Kampus alanına giderek incelemede bulundu. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selam Uluçam’dan bilgi alan Bakan Yılmaz, kampüs alanında yapılan binaları gezdi. Bakan Yılmaz ve beraberindekiler, daha sonra Batman Valiliğinin Diva Düğün salonunda STK ve muhtarlar için düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: