Kalkınma Bakanı Doğan: Yaptığımız Gözlemlerde Silahlı Yapılarla Hiç Karşılaşmadık

- KALKINMA Bakanı ve HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Cizre'de yaşanan gelişmeler ile ilgili, bir basın toplantısı düzenledi. Doğan, "Yaptığımız

- KALKINMA Bakanı ve HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Cizre'de yaşanan gelişmeler ile ilgili, bir basın toplantısı düzenledi. Doğan, "Yaptığımız gözlemlerde silahlı yapılarla hiç karşılaşmadık. 35 günlük bir çocuk terörist olabilir mi? 70 yaşında bir insan, 47 yaşında bir insan, bunlar eli silahlı insanlar olabilir mi? Silahlı yaralamalar sonucu ölmüşler" dedi.

"AMBULANSLAR ŞEHRE GİREMEDİ"
Kalkınma Bakanı Doğan, HDP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Cizre'de yaşanan gelişmelere değinerek "Orada bir insanlık dramı yaşanmıştı. Şu ana kadar 23 insanımızı kaybettik. 35 günlük bir bebek var ve 85 yaşında bir kadın, her yaştan insan bu çatışma ortamında yaşamlarını yitirmiş durumda. Yüzlerce yaralılardan bahsediliyor, devlet hastanelerine gidilemiyor. Bu kadar yaralı insana ambulans hizmeti vermediler. Yaralıları hastaneye kaldırılması konusunda ambulanslar şehre giremedi. 8 gün sular kesikti. İnsanlar su içemez hale geldiler. Kanalizasyon sistemi çöktü. Alt ve üst yapı sistemi çalışamaz halde" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"BİR AN ÖNCE 7 HAZİRAN ÖNCESİ ŞARTLARA DÖNMELİYİZ"
Barışın yok edilmek istendiğini savunan Doğan, "Bu ülkede bu kadar barış, kardeşlik ihtiyacı ortaya çıkmışken niçin bu ilişki bozulmak isteniyor? Barış yok edilmek isteniyor. Bugün toplum olarak bir damla kanın bile dökülmesini kaldıracak durumda değiliz. Hızlıca bir barış egemen kılınması lazım. Bir an önce 7 Haziran öncesi şartlara dönmeliyiz. Bu ülkede bin yıllık ortaya konan bir kardeşlik olgusu var. Cizre ile ilgili bu durumun bir daha gerçekleşmemesi için biz Bakanlar Kurulu toplantısında bunu gündeme getireceğiz. Siz Cizre'de 4 gündür ezan okutmuyorsunuz. Cami minarelerine keskin nişancılar yerleştiriyorsunuz. Cuma namazı bile kılınamadı. Bu akıl tutulmasına son vermemiz gerekiyor. Ülkeyi bu kaostan çekip almamız lazım" ifadelerini kullandı.

"35 GÜNLÜK BİR ÇOCUK TERÖRİST OLABİLİR Mİ?"
Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Doğan, Cizre'de PKK mevcudiyetinin olduğu yönündeki iddiaların sorulması üzerine "Biz demokratik bir partiyiz. Yaptığımız gözlemlerde silahlı yapılarla hiç karşılaşmadık. 35 günlük bir çocuk terörist olabilir mi? 70 yaşında bir insan, 47 yaşında bir insan, bunlar eli silahlı insanlar olabilir mi? Silahlı yaralamalar sonucu ölmüşler. Mesela 35 günlük bebek hasta oluyor. Sağlık ulaşım aracı gelmediği için ölüyor. Kalp krizinden, yaralanmalar sonucu ölen insanlar var" diye yanıt verdi.

Reklam
Reklam

"VALİNİN İSTİFA ETTİRİLMESİ VEYA GÖREVDEN ALINMASI GEREKİYOR"
Şırnak Valisi'nin, HDP heyetinin Cizre'ye girişlerini engellediğini öne süren Doğan, "Şırnak Valisi, telefonlarımıza çıkmadı. Devletin bakanı oraya gidiyorsa Şırnak Valisi, karşılayacak bakanları. Biz devletin bakanlarıyız. Bir vali; bizim, vekillerin girişini nasıl engelleyebilir? Valinin istifa ettirilmesi veya görevden alınması gerekiyor" şeklinde konuştu.

"HALKIN İRADESİNİ ÜZERİNDE TAŞIMAYANLAR AHLAKLI OLMAYA DAVET EDEMEZLER"
Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun kendisine yönelik 'Ahlaklılarsa istifa etsinler' açıklaması hakkında ne düşündüğü sorulan Doğan, "Biz halkın iradesini üzerimizde taşıyan ahlaklı insanlarız. Halkın iradesini üzerinde taşımayanlar ahlaklı olmaya davet edemezler. Onlar yetmezliklerini gizliyorlar. Bakanlar Kurulu'nda çalışma arkadaşına bu şekilde ifade kullanan bir insanın aklıselim olması mümkün mü? Çok da fazla konuşmak istemiyorum. Çok da değer bulmuyorum" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: