Kalkınma Bakanı Yılmaz: "

İZMİR (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İzmir'in EXPO 2020 adaylığına ilişkin "Bu yarışın kendisi bile bu şehre, ülkeye katkı

İZMİR (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İzmir'in EXPO 2020 adaylığına ilişkin "Bu yarışın kendisi bile bu şehre, ülkeye katkı diye düşünüyorum" dedi.

AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Yılmaz, demokrasinin en sıcak yerlerinin siyasi parti teşkilatları olduğunu belirterek, siyasi partiler ne kadar güçlü olursa demokrasinin de o kadar güçlü olacağını söyledi.

AK Parti'nin teşkilata çok önem verdiğini kaydeden Yılmaz, yüz yüze iletişimin yerini hiç bir medyanın tutamadığını, bu iletişimde de teşkilatların önemli rol üstlendiğini ifade etti. Bakan Yılmaz, demokratik siyasetten kimsenin korkmaması gerektiğini, özellikle kadınların ve gençlerin katılımının önem taşıdığını vurguladı.

Reklam
Reklam

İzmir'in meseleleriyle de yakından ilgilendiklerini aktaran Yılmaz, "EXPO gibi projelerin başarılı olması için hükümet ile hükümet dışı kesimlerin ortak çalışması çok önemli. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İzmir'in büyük potansiyeli var, yeterince değerlendirilmediği kanaatindeyiz. Elbette iyi şeyler oldu ama çok daha fazlası yapılabilir. Hükümet olarak her zaman İzmir'in, İzmirlilerin yanındayız" diye konuştu.

-İzmir'in EXPO adaylığı-

Bakan Yılmaz, EXPO yarışında İzmir'e en yakın rakip ülkenin hangisi olduğunun sorulması üzerine, rakiplerin hiçbir şekilde küçümsenmemesi gerektiğini söyledi.

Her adayın elinden geleni yapacağını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Rakipleri iyi analiz edip, farklı yönlerin öne çıkarılması lazım. Kendi stratejimizi oluşturup gitmeliyiz. Bu yarışın kendisi bile bu şehre, ülkeye katkı diye düşünüyorum. Bu vesileyle çeşitli fikirler tartışılıyor, tanıtım yapılıyor, lobi faaliyetleri yürütülüyor. Yüzde yüz olacakmış gibi çalışmaya devam ediyoruz. İzmir'de olumlu bir hava görüyorum ama 'İzmir olması gereken yerde değil' hissiyatı da taşıyorum. Çünkü İzmir iddialı bir şehir. EXPO konusunda iyimserim."

Reklam
Reklam

Ziyarette AK Parti İl Başkan Vekili Mahmut Badem, Bakan Yılmaz'a hediye verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: