Kalkınma Bakanı Yılmaz:

Kalkınma Bakancı Cevdet Yılmaz, AK Parti Hükümeti'nin temellerinin sağlam olduğunu belirterek, "10 yıllık bir ekonomik birikimimiz var, borçlarımızın yurt içi

Kalkınma Bakancı Cevdet Yılmaz, AK Parti Hükümeti'nin temellerinin sağlam olduğunu belirterek, "10 yıllık bir ekonomik birikimimiz var, borçlarımızın yurt içi hasılaya oranı yüzde 40'ın altına düşmüş durumda" dedi.

Bakan Yılmaz, Bingöl'deki çeşitli ziyaret ve incelemelerinin ardından Ankara'ya dönmek üzere geldiği Elazığ Havaalanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kalkınmayı sadece ekonomi olarak görmediklerini dile getiren Yılmaz, işin sosyal boyutunu önemsediklerini ve herkesi kucaklayan bir kalkınmadan yana olduklarını vurguladı. Yılmaz, kalkıma sürecine, dar, bir kesimi değil, bütün kesimleri katmak istediklerini ve yine kalkınmanın nimetlerinden herkesin faydalanmasını istediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Malatya'da 30 ilin katılım gösterdiği SODES İyi Ürünler Fuarı'nın açılışının yapıldığını hatırlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"İyi uygulamaları yaygınlaştırmak istiyoruz. Bir ilimizde güzel bir uygulama varsa, diğer ilimizin de bunu görmesini istiyoruz. Birbirleri ile bilgi, deneyim sağlamasını istiyoruz. Her il, içine kapanık, sadece kendi yaptıklarına odaklanırsa o ilde ufku açamazsınız, geliştiremezsiniz. Ufuk açmanın, gelişmenin yolu başkalarına açılmaktır, başkalarının ne yaptığını dinlemek, onlara açılmaktır."

-"Bütçe disiplininden yanayız"-

Bakan Yılmaz, bir gazetecinin, yerel seçimlere az bir süre kaldığını ve bu süreçlerde seçim ekonomisinin uygulandığını belirterek, "AK Parti olarak böyle bir uygulamanız olacak mı- Ekonomide bir sıkıntı olacak mı-" demesi üzerine, parti olarak hep bütçe disiplininden yana olduklarını dile getirdi.

AK Parti'nin yeni bir parti olmadığını, 10 yıldır iktidarda olan ve geçmişi olan bir parti olduğunun altını çizen Bakan Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Bakın geçen yıl da bir seçim yılıydı ama bütçemiz bu seçim yılında kötüye gitmedi, daha iyiye gitti. Bu sene tahmin ettiğimiz açığın biraz üstünde bir açık gerçekleşecek, çeşitli faktörlerin etkisiyle ama ona dönük olarak da zaten bir takım hazırlıklar yapılıyor. Belli tedbirler alınarak önümüzdeki döneme ilişkin yine bütçe disiplini devam edecek. Dün yine şunu vurguladım, bizim temellerimiz sağlam. 10 yıllık bir ekonomik birimimiz var. Borçlarımızın yurt içi hasılaya oranı yüzde 40'ın altına düşmüş durumda. Faizler, enflasyon tek hanede, bütçe disiplinine önem veriyoruz. Her şeyden önemlisi güçlü bir istikrar, yönetim ve hükümet var."

Muhabir: Emrah Gökmen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: