Kalkınma Bakanı Yılmaz, Batman'da

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Geçmişteki hükümetlerin Doğu ve Güneydoğu'ya yapamadıkları yatırımı biz yaptık" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Geçmişteki hükümetlerin Doğu ve Güneydoğu'ya yapamadıkları yatırımı biz yaptık" dedi.

Bakan Yılmaz, Diyarbakır'da Silvan ve Ambar barajları ile Silvan Sulama Tüneli'nin temel atma töreninin ardından geçtiği Batman'da Vali Ahmet Turhan'ı makamında ziyaret etti.

Bakan Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, 240-250 bin hektar alanı sulayacak olan Silvan Projesi'nin bölge açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Batman'ın daha fazla kalkınması ve gelişmesinin temel öncelikleri olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, "Altyapıdan ulaşıma, eğitimden sağlığa ciddi yatırımlar yaptık. Bunlar yaşam kalitesi açısından önemli olsa da Batman'da istihdam son derece önemli. İnsanımızın geçim şartları önemlidir" dedi.

Reklam
Reklam

Özel sektörün hem ülkenin hem de bölgenin kalkınmasında hayati bir rolü olduğunu belirten Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Geçmişteki hükümetlerin Doğu ve Güneydoğu'ya yapamadıkları yatırımı biz yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Ama bunların istihdama, katma değere, ihracata dönüşmesi özel sektörle olur. Geçtiğimiz günlerde bir teşvik yasası ilan ettik. 6. Bölge diye bir bölge tarif ettik. Batman'da bu 6. Bölge içerisindeki illerimizden bir tanesi. Özellikle emek yoğun sektörlerde bundan sonra yapılacak yatırımı çok daha cazip hale getirmiş oluruz. Hükümet olarak altyapıya yatırım yaptık. Üniversiteler ve sağlık gibi yerlerde işler iyiye gidiyor, yatırımlarımız devam ediyor. Bu teşvikle birlikte inşallah özel sektörde buraya daha fazla geldiğinde yatırım yaptıkça hayatımızda, istihdamımızda çok daha fazla yansımalar görülecek."

-"Huzur ortamı önemli"-

Bölgede huzurun ve güvenin korunması gerektiğini ifade eden Bakan Yılmaz, Türkiye'nin bir taraftan kalkınırken, diğer taraftan da daha fazla demokratikleştiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Bakan Yılmaz, şöyle dedi:

"Herkes istediğine inanabilir, istediğini düşünebilir, istediği fikri ifade edebilir. Bunlar demokrasi içerisinde insanların birbirlerine saygılı olduğu, şiddete yönelmediği, hakarete yönelmediği, karşısındakini herşeyden önce bir insan olarak sayıp değer verdiği bir huzur ortamında ekonomik kalkınmamızı da gerçekleştirmemiz gerekiyor. Huzur ortamı önemli. Bu açıdan iyi yoldayız. Avrupa'da kriz, Ortadoğu'da çalkantıların yaşandığı bir dönemde ülkemiz çok şükür istikrarlı bir şekilde hem ekonomisini büyütüyor hem de demokrasisini derinleştiriyor. Buna da önümüzdeki süreçte devam edeceğiz. Bundan Batman hak ettiği payı alacak."

Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak'ı kapsayan Dicle Kalkınma Ajansı'nın proje bazlı önemli çalışmalar yaptığını anlatan Bakan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sosyal Destek Projeleri'ni bu bölgelerimizde başlattık. Önce 9 ilimizden başlayan SODES, Doğu ve Güneydoğu'da 30 ile kadar çıktı. Oralarda insan odaklı bir şekilde birçok destek sunuyoruz. KÖYDES programını genel hatlarıyla iç işleriyle birlikte koordine ettik. Son dönemlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile Su, Kanalizasyon Altyapı Programı (SUKAP) dediğimiz programı geliştirdik. SUKAP burada nüfusu 25 binin altında olan belediyelere mali gücü yetmiyorsa merkezi idare olarak yüzde 50 hibe veriyoruz. Yeter ki vatandaşımıza daha iyi kanalizasyon yapılsın, daha iyi içme suyu getirilsin diye. Nüfusu 25 binin üstünde olanlara da İller Bankası kanalıyla uzun vadeli uygun koşullu krediler sağlıyoruz. Bölgesel gelişme açısından bunlar son derece önemlidir. Bütün bölgelerimizi geliştirmek istiyoruz."

Reklam
Reklam

Vali Turhan, konuşmanın ardından Bakan Yılmaz'a üzerinde tarihi Hasankeyf'in fotoğrafının bulunduğu bir tabak hediye etti.

Valilik ziyareti sonrasında Tekstil Kenti gezen ve burada bir tezgahın başına geçen Bakan Yılmaz, çalışanlar ve firma yöneticilerinden bilgi aldı. 19 Mayıs Mahallesindeki Çok Amaçlı Toplum Merkezi'ni ziyaret eden Bakan Yılmaz, burada çocuklarla tenis oynayarak, onlara oyuncak dağıttı.

Bakan Yılmaz, daha sonra Siirt'e gitmek üzere Batman'dan ayrıldı.

Bakan Yılmaz'a Batman gezisi sırasında AK Parti Batman milletvekili Ziver Özdemir ile Diyarbakır milletvekili Oya Eronat da eşlik etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz