Kalkınma Bakanı Yılmaz, Batman’da

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Gelişen demokrasisi ile ekonomisi ile Türkiye çok daha iyi bir yere...

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Gelişen demokrasisi ile ekonomisi ile Türkiye çok daha iyi bir yere giderken Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi de bundan hak ettiği payı alacaktır “ dedi.

Tarifeli uçakla Batman'a gelen Bakan Yılmaz, valiliği ziyaret ederek Vali Ahmet Turhan ile görüştü. Vali Ahmet Turhan, Batman’ın altyapı ve yatırımlar konusundaki gelişimini tamamlamak üzere olduğunu belirten Cevdet Yılmaz, "Eğitim ve sanayide ciddi potansiyele sahip kent, gelecekte bölgenin incisi olacak. " diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bakan Yılmaz burada yaptığı açıklamada, hükümet olarak bölgenin gelişmesi ve kalkınmasının sadece kamu yatırımlarıyla mümkün olmadığını, özel sektör yatırımlarının da arttırılması gerektiğini söyledi. Bu nedenle son dönemde çok güçlü bir teşvik sistemi ilan ettiklerini kaydeden Cevdet Yılmaz, 6. bölge diye ilan ettikleri 15 ilden birinin de Batman olduğunu ifade etti.

Son 10 yılda sadece doğu ve güneydoğuya 32 milyar lira yatırım yaptıklarına dikkat çeken Bakan Yılmaz şunları dile getirdi: “Terörün olmadığı, şiddetin olmadığı, herkes neye inanıyorsa neyi düşünüyorsa açıkça ifade edebildiği farklı görüşlere farklı siyasi eğilimlere farklı etnik mezhebi yapılara herkesin saygı gösterdiği bir ortamda bu bölgemizin kalkınmasını, gelişmesini, ilerlemesini istiyoruz. Terör maalesef büyük bedeller ödetiyor. Özellikle de bu bölgede yaşayan insanlara. Aşına, işine, ekmeğine maalesef mani oluyor. Tabi biz ona bakmadan doğru bildiğimizi yapmaya devam ediyoruz. Kamu yatırımlarımızı devam ettiriyoruz. GAP Eylem Planı kapsamında önemli yatırımlar yapıyoruz. Şimdi eylem planımızı revize ediyoruz. Geleceğe dönük adımlarımız inşallah devam edecek. Bir taraftan da özel sektör yatırımları açısından da önemli adımlar atmış bulunmaktayız. Gelişen demokrasisi ile ekonomisi ile Türkiye çok daha iyi bir yere giderken Doğu, Güneydoğu bölgemiz de bundan hak ettiği payı alacaktır inşallah. Geçtiğimiz 10 yılda sadece bu ayırt edebildiğimiz yatırımlar doğuya güneydoğuya 32 milyar lira yatırım yapmışız. Geçmişte hiçbir dönemde bu dönem kadar büyük bir yatırım yapılmamış.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: