Kalkınma Bakanı Yılmaz:-"Bingöl Üniversitemiz, kuruluşundan bu yana yenikurulan üniversitelere kıyasla çok hızlı bir gelişmegösterdi. Emsalleri arasında çok iyi bir noktada"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Üniversitesi'nin, kuruluşundan bu yana yeni kurulan üniversitelere kıyasla çok hızlı bir gelişme gösterdiğini ve emsalleri

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Üniversitesi'nin, kuruluşundan bu yana yeni kurulan üniversitelere kıyasla çok hızlı bir gelişme gösterdiğini ve emsalleri arasında çok iyi bir noktada olduğunu bildirdi.

Bingöl Üniversitesi'ne bağlı veterinerlik fakültesi kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı üzerine yazılı açıklama yapan Yılmaz, Türkiye'nin 2023 yılı için önemli hedefleri olduğunu ifade etti.

Bu hedefleri gerçekleştirmede üniversitelerin hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Üniversitelerin farklı bir misyonu da var. O da ülkemizin ve içinde bulunulan yörenin kalkınmasına, gelişmesine, refah düzeyinin artmasına, yaşam standartlarının yükselmesine katkıda bulunmak. Özellikle bölgesel gelişme konularından da sorumlu Kalkınma Bakanı olarak üniversitemizi çok önemsiyorum. Gelişmenin, kalkınmanın, bölgesel değişimin lokomotifi olarak görüyorum.

Üniversiteler öyle bir iki senede büyüyen kurumlar değiller. Hem rakamsal veriler hem de fiziki anlamda Bingöl Üniversitemiz, kuruluşundan bu yana yeni kurulan üniversitelerle kıyasla çok hızlı bir gelişme gösterdi. Emsalleri arasında çok iyi bir noktada."

-"Fakültenin, bölgeye büyük katkıları olacak"-

Bingöl Üniversitesi'ne veterinerlik fakültesi açılmasından duyduğu mutluluğu da dile getiren Bakan Yılmaz, bu fakültenin bölgeye çok büyük katkıları olacağını bildirdi.

Bakan Yılmaz, yeni fakülteyle ülke hayvancılığının geliştirilmesi ile hayvan ve halk sağlığına yönelik bilgi ve hizmetler üreteceğini, ulusal düzeyde öncü ve tercih edilen bir fakülte olacağını, ülke hayvancılık politikalarına duyarlı, hayvan sağlığı ile ilgili konularda ülke gereksinimlerinin bilincinde ve bu yönde kendini geliştirebilen, çiftlik ve ev hayvanlarına yönelik üretim ve klinik bilgiye sahip, mesleki alanlarda yetki ve araştırmacı veteriner hekimler yetiştirileceğini, ülke hayvan ve insan sağlığına en iyi şekilde hizmet verileceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Üniversitenin her geçen gün gelişmeye devam ettiğine dikkati çeken Yılmaz, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş'a da gösterdiği gayretten dolayı teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: