Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingöl'de:"Devlet Her Şeyi Çözme Konumunda Olan Bir Yapıdeğil, Kalkınmanın Aktörü Milletin Kendisidir""Hükümet Olarak Başından Beri Millete Inandık,milletle Yola Çıktık, Milletle Yola Devam Ediyoruz"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, sadece devletin çabası ve faaliyetleriyle bir toplumun kalkınması ve

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, sadece devletin çabası ve faaliyetleriyle bir toplumun kalkınması ve gelişmesinin mümkün olmadığını belirterek, "Kalkınmanın aktörü milletin kendisidir" dedi.

Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen 120 projenin yer aldığı SODES Proje Fuarı'na katılan Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada kalkınmanın önemine değindi.

Kalkınma denilen hadisenin sadece ekonomiden, fiziki üretim ve gelirden ibaret olmadığını dile getiren Bakan Yılmaz, sosyal boyutun da önemli olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Amacımız insanımızın içinde bulunduğu halden daha iyi bir hale taşıma çabasıdır. Daha üretken bir toplum haline gelmek sadece ekonomide üretim yapmak demek değil, kültürde, sanatta, sporda, yardımlaşmada, dayanışmada ve her alanda daha ileriye gitmiş bir toplum olmaktır. Bizim kalkınma anlayışımızda dar bir çevre üzerinden kalkınmayı sağlamak ve kalkınmanın nimetlerini dar bir çerçevede topluma yaymak yoktur. Bizim kalkınma anlayışımız, herkesi kucaklayan bir kalkınma anlayışıdır."

-"Herkesi kucaklamak istiyoruz"-

Kalkınmanın nimetlerini her kesime yaymanın da temel hedefleri arasında olduğunu kaydeden Yılmaz, neden SODES programını uyguladıklarını ise şöyle anlattı:

"Hiçbir insanın kendini kıyıda köşede kalmış, ilgisiz, alakasız hissetmesini istemiyoruz. Herkesi kucaklamak istiyoruz. İmkanı kısıtlı olan özelikle şu veya bu sebeple toplumsal, sosyal ve ekonomik hayata katılamayan çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza, engellilerimize bir kanal açmak istiyoruz. Onlar da kendi enerjilerini kabiliyetlerini ifade etsinler istiyoruz. Bunun diğer bir adı da hakkaniyettir fırsat eşitliğidir. Bingöl'de çok sayıda cevherimiz var bütün bölgelerde olduğu gibi. Harekete geçmemiş, fırsat verilmediği için kendini ifade edememiş birçok gencimiz var. İşte bizim yapmaya çalıştığımız onlara kendilerini ifade etmeleri için kendi kabiliyetleriyle bir şeyler gerçekleştirmeleri için uygun bir ortam hazırlamaktır."

Reklam
Reklam

SODES kapsamında şimdiye kadar 30 ilde toplam 4 bin projeye destek olduklarını anlatan Yılmaz, hazırlanan projelerin tepeden inme değil, proje yapanların bilgi ve becerileri doğrultusunda hazırlandıklarını kaydetti.

Devletin her şeyi çözme konumunda olan bir yapı olmadığını da ifade eden Yılmaz, "Biz bir imkan sunuyoruz; toplumdan, kamu kuruluşlarından ve sivil toplum kuruluşlarından proje istiyoruz. Sorununuzu tarif edin, bu sorunu nasıl çözeceğinizi siz tarif edin diyoruz. Bu farklı bir anlayışı yansıtıyor. Devlet her şeyi çözme konumunda olan bir yapı değildir. Sadece devletin çabası ve yapıp etikleriyle bir toplumun kalkınması gelişmesi mümkün değildir. Devlet elbet üzerine düşeni yapacak. Yol, hastane ve okul yapacak, adaleti ve emniyeti sağlayacak, teşvik edecek, destek verecek, fakat kalkınmanın asıl aktörü, asıl taşıyıcısı milletin bizatihi kendisidir" dedi.

-"SODES'in amacı topluma özgüven kazandırmak"-

Daha aktif bir toplumu hedeflediklerini ve SODES'in bir diğer amacının da topluma öz güveni kazandırmak olduğunu belirten Yılmaz, "Kendi sorunlarımızı, başkalarının tarif etmesine müsaade etmeyelim. İçinde bulunduğumuz sorunu kendimiz tarif edelim. Yine çözümü de hep başkalarından, dışarıdan değil, yukarıdan beklemeyelim, çözümü de kendimiz üretelim. Bunu yapacak gücümüz var. Bu bu özgüveni kazanmak ve güçlendirmek istiyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

-"Millete inandık"-

"Ben milletin enerjisini bu tür projelerde daha net gördüğümüze inanıyorum" diyen Bakan Cevdet Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İmkan sağlandığınızda, uygun kanalları açtığınızda milletin enerjisi de harekete geçiyor. Millete, insanlara tepeden bakan, milleti hor gören, milletin enerjisine inanmayan, gücüne inanamayan yönetimlerin başarılı olmadığını hep gördük. Millete dayalı olan yönetimler, millete güvenen, milletle el ele yürüyen yönetimler, hem yönetim olarak başarılı oluyor hem de milletin önünü ve ufkunu açmış oluyor. Biz hükümet olarak başından beri millete inandık, milletle birlikte yola çıktık, milletle birlikte yola devam ediyoruz ve gücümüz milleten alıyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Yılmaz, fuarın açılış kurdelesini keserek, stantları gezdi. Stantlarda yoğun ilgiyle karşılaşan Bakan Yılmaz, vatandaşların birlikte fotoğraf çektirme isteğini de kırmadı.

Bu arada tören sırasında 15 aylık bir bebeği kucağına alan Bakan Yılmaz, bebeğe su ve şeker vererek bir süre kucağında tuttu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: