Kalkınma Bakanı Yılmaz: Bölgede Kan, Gözyaşı Istemiyoruz

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Biz terörü istemiyoruz. Bu bölgemizde kan, gözyaşı, ölüm istemiyoruz. Türkiye, demokratik...

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Biz terörü istemiyoruz. Bu bölgemizde kan, gözyaşı, ölüm istemiyoruz. Türkiye, demokratik olarak birçok reformlar yaptı yapmaya da devam ediyor.” dedi.

Şırnak’ın Cizre ilçesini ziyaret eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Hepimiz aynı gemideyiz. Türkiye gemisi istikrarlı bir şekilde hep ileriye doğru gidiyor. Fakat birileri bunu çekemiyorlar. Türkiye’nin güçlenmesinden, gelişmesinden, Türkiye’nin daha demokratik bir ülke olmasından, özgürlüklerin refahın atmasından birileri rahatsız oluyor. Türkiye’nin bu bölgede örnek bir ülke olmasından, bütün bölgeye ilham vermesinden birileri rahatsız oluyor ve maalesef her türlü aracın yanı sıra terörü de kullanarak Türkiye’nin bu ilerlemesini, bu gelişmesini engellemek isteyenler var. Bunlar bu bölgeye fayda getiren işler değil. Ne Kürt’e, ne Türk’e, ne Alevi’ye, ne Sünni’ye hiç kimseye fayda getiren işler değil. Olsa olsa başka çevrelere fayda getiren işlerdir. Bunlara karşı halkımız, milletimiz tek vücut olarak görüşü ne olursa olsun, hangi partiye oy verirse versin, hangi fikirde olursa olsun herkesin bir konuda anlaşması lazım.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Terörü istemediklerinin altını çizen Bakan Yılmaz, “Türkiye demokratik olarak birçok reformlar yaptı yapmaya da devam ediyor. Yeni anayasayı tartışıyor. Ekonomisi bu küresel kriz ortamında en istikrarlı ekonomilerden bir tanesi. Bu ortamda birileri terör faaliyetleri yapıyorsa demek ki başkalarının hesaplarına aracılık yapıyorlar. Başka bir takım arkadaki güçlerin çıkarları için çalışıyorlar. Bu bölgenin, bu ülkenin menfaati için değil. İnşallah Türkiye bu sıkıntıları atlatacaktır. Türkiye büyük bir ülke. Büyük geleneği olan bir ülke.” şeklinde konuştu.

“BİN YIL BİR ARADA YAŞAYAN TOPLUMLARIZ”

Bin yıl bir arada yaşayan bir toplum olduklarını belirten Bakan Cevdet Yılmaz sözlerini şöyle sıraladı: “Buradaki bu tarihi değerlerimiz bile bu toprakların ne kadar derin bir kültüre sahip olduğunu gösteriyor. Bin yıl bir arada yaşayan toplumlarız biz ve bizim kimsenin etnik yapısıyla, inancıyla, örfüyle bir meselemiz yok. Biz istiyoruz ki bütün farklılıklar bir arada yaşasın. Ama bir taraftan da ortaklıklarda unutulmasın. Birlik beraberlikte unutulmasın. Güçlü bir ülke olalım. Bugün ki dünya güçlü bir ülke olmazsanız, ekonomimizle, demokrasimizle, hukukumuzla her şeyinizle güçlü bir ülke olmazsanız başınıza neler geldiğini çevrenize bakarak rahatlıkla anlayabiliyoruz. Dolayısıyla Türkiye hem güçlü olmalı, birliğini beraberliğini daha da pekiştirmeli, bir taraftan terörle mücadele etmeli , ama bir taraftan da demokrasi yolunda, kalkınma, ilerleme yolunda, refah ve özgürlük yolunda da ilerleme devam etmeli. Bu konularda genel anlamda hepimiz uzlaştığımız zaman gerisi bence çok kolay.”

Reklam
Reklam

Hakkari Geçimli Jandarma Karakol Komutanlığı'na yapılan saldırıda yaralanan İnegöllü Jandarma Er Erhan Yakut ile ilgili bir gazetecinin sorusu üzerine Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz şu açıklamalarda bulundu: “Jandarma Genel Komutanlığımızda bu olay nasıl gerçekleştiği ile ilgili yazılı bir açıklama yapmış durumda. Yani bu yazılı açıklama dışında söylenecek fazla bir şey yok. Bu vesile ile ben bu yaralı kardeşimize ve tabi bütün yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yine bu vesile ile son günlerde şehitlerimiz oldu. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum başta. Tabi ateş düştüğü yeri yakıyor. Ailelerle bütün milletimize başsağlığı diliyorum.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: