Kalkınma Yatırımları Başvuruları Devam Ediyor

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’na başvurular devam ediyor. Bireysel sulama, makine ve ekipman alımlarının desteklenmesinden...

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’na başvurular devam ediyor. Bireysel sulama, makine ve ekipman alımlarının desteklenmesinden yaralanmak isteyenlerin, 31 Ağustos’a kadar başvurması gerektiği belirtildi.

Basınçlı sulama desteklemelerinin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu yıl makine ekipman desteklerinden ayrı ele alınacağı bildirildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında, bireysel sulama, makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi hakkında tebliğin 1 Ağustos 2012 tarih ve 28371 sayılı Resmi Gazete’de yayınladığı belirtildi. Desteklemenin amacının; tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama tesisleri ve makine ekipmanlarının üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılması ve uluslararası düzeyde rekabet edebilir seviyeye gelmek olduğu ifade edildi.

Reklam
Reklam

Program kapsamında hibeye esas mal alım tutarının yüzde 50’sinin hibe yoluyla destekleneceği açıklanırken, hibeye esas mal alım tutarı gerçek kişiler için 50 bin TL’yi, tarımsal amaçlı şirketler için 100 bin TL’yi, Sulama Kooperatifleri ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri için 200 bin TL’yi geçmeyeceği kaydedildi. Sulama makine ve ekipmanlarına; gerçek ve tüzel kişiler ile Sulama Kooperatifleri ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri başvuru yapabileceği duyuruldu.

Açıklamada, destekleme kapsamında ki sulama ekipmanları şöyle sıralandı: “Tarla içi damla sulama sistemi kurulması, tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması, tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, lineer sistem yağmurlama sulama makinesi alınması, center pivot sistem yağmurlama makinesi alınması, tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması, güneş enerjili sulama sistemleri kurulması, trafo uyarı sistemleri kurulması, ön ödemeli kartlı su sayaçları alınması, manuel çalışan basınçlı sulama tesislerinin otomasyona dönüştürülmesi”

Reklam
Reklam

Programa başvuruların tebliğin yayım tarihinden itibaren başladığı belirtilirken, 31 Ağustos 2012 mesai bitimine kadar devam edeceği ifade edildi.

Kastamonu’da 2007-2011 yılları arasında bireysel sulama sistemleri hibe desteğinden 1136 yatırımcının, 2 milyon 777 bin 358 TL tutarında yararlandırıldığı kaydedildi. Ayrıca hibe desteklemeleri kapsamında Kastamonu’ya 2002-2011 yılları arasında toplam 306 milyon 726 bin 760 TL tarımsal destekleme ödemesi yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: