Kalkınmada Kurumlar Arası İşbirliği, Kayıt Dışı İle Mücadele Ve Sürekli Güvenli İş Ortamı Projesi

İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen Gaziantep, Kilis ve Adıyaman illerini kapsayan "Kalkınmada kurumlar arası...

İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen Gaziantep, Kilis ve Adıyaman illerini kapsayan "Kalkınmada kurumlar arası işbirliği, kayıt dışı ile mücadele ve sürekli güvenli iş ortamı projesi" anlatıldı.

Alaeddin Yavaşça Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa; Kilis Valisi Yusuf Odabaş, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, İl Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar, Vali Yardımcısı Erkan Çapar, İŞKUR İl Müdürü Ahmet Özçil, SGK Kilis İl Müdürü Feyzullah Bayındırlı, Gaziantep SGK İl Müdürü Ahmet Yetim, Kilis Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği Başkanı Şevket Memiler, daire amir ve müdürleri ile davetliler katıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Yaşar Soyyiğit, proje ile ilgili yaptığı konuşmada, İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen Gaziantep, Kilis ve Adıyaman illeri ile bağlı ilçeleri kapsayan 'kalkınmada kurumlar arası işbirliği, kayıt dışı ile mücadele ve sürekli güvenli iş ortamı projesi'nin önemli olduğunu belirterek, "Kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde özlenen ve hedeflenen kurumlar arası işbirliği ve bilgi paylaşımının, tüm bürokratik işlemlerden arındırılarak en etkin, doğru ve verimli bir şekilde yerine getirilmesi öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Ayrıca ülkemizin kalkınmasında büyük bir sorun teşkil eden kayıt dışı istihdamla mücadelede işverenin desteğini de yanına alarak kamu kuruluşlarının etkin bir hizmet vermesi, yine 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu kapsamında işveren ve vekillerinin yılın 365 günü 24 saat kesintisiz olarak internet üzerinden dünyanın her yerinden binlerce çalışanın verilerine birkaç dakika içerisinde emniyet birimlerine güvenli bir şekilde ulaştırması amaçlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Ekonomik sistemlerin önemli sorunlarından birinin kayıt dışı istihdam olarak görüldüğünü kaydeden SGK Kilis İl Müdürü Feyzullah Bayındırlı, "Kayıt dışılık çalışanların hiç bildirilmediği, Genel Sağlık Sigortası ile gerçek ücretlinin ve çalışma sürelerinin eksik bildirdiği durumları ifade etmektedir. Gelişmiş ülkelere baktığımızda kayıt dışı oranları 8-10'lar seviyesinde iken ülkemizde yüzde 40,7'lerde olup bu oranın aşağıya çekilmesi gerekmektedir. Bu konuda ilimizde tüm sektörlere ve ilgili meslek odalarına, rehberlik anlayışı ön planda tutarak yol gösteren, bilgilendiren, ne yapacakları konusunda sürekli işbirliği içerisinde olan kurum olarak çalışmalarımız devam edecektir" diye konuştu.

Bayındırlı, şöyle devam etti:

"Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü'nce hazırlanan Gaziantep Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nün destekleri ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman illerini kapsayan kalkınmada kurumlar arası işbirliği, kayıt dışı ile mücadele ve sürekli güvenli iş ortamı projesi, kurumlar arası işbirliği ve bilgi paylaşımı evrak işlemlerinden arındırılmış, etkin, doğru ve verimli bir şekilde yerine getirilmesi sağlanmış olacaktır."

Reklam
Reklam

Gaziantep SGK İl Müdürü Ahmet Yetim de, bu projenin uygulanmaya başlamasıyla birlikte, işlemlerde yüzde 300 oranında artış olduğunu belirterek, "Eskiden manüel olarak yapılan işlemler, bilgisayar ortamında ve veri paylaşımı ile yapıldığı için hem vatandaşımız işini çabucak bitiriyor, hem de kurumda çalışanlar verilerin doğruluğundan şüphe etmeden işlemleri yapıyor. Gaziantep'te bu sistem oturdu ama daha çok çalışmamız, daha çok personele eğitim vermemiz gerekiyor. Projenin hazırlanmasında bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz