Kalleşler mısır tarlasından saldırdı

Kahramanmaraş’ta Yavuz Bayal’ı şehit eden 1 polisi ağır yaralayan PKK’lıların, mısır tarlasından ekip otosunu çapraz ateşe tuttuğu ortaya çıktı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’nde polis memuru 25 yaşındaki Yavuz Bayal’ı şehit eden hemşerisi ve meslektaşı 27 yaşındaki Hacı Kalkan’ı da ağır yaralayan PKK’lıların, 8-10 kişi olduğu, yol kenarındaki mısır tarlasından ekip otomobilini çapraz ateşe tuttuğu ortaya çıktı.

BÜYÜK AŞKI KALLEŞ MERMİLERİ BİTİRDİ(FOTO GALERİ)

Olay, dün saat 21.10 sıralarında Bağdın Mahallesi Gölbaşı karayolu üzerindeki halı saha önünde meydana geldi. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yaklaşık 500 metre uzaklıkta bulunan halı saha yanındaki araçlarına binen Pazarcık Bölge Trafik Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memurları Yavuz Bayal ile Hacı Kalkan, hareket edecekleri anda, Gölbaşı karayolunun karşı tarafındaki mısır tarlasında 3 farklı noktada siper alan PKK’lı teröristlerin açtığı ateşin ortasında kaldı. Bir grup PKK’lıların 15 metreden ardı ardına açtığı ateşle, silah sesleri ilçede yankılandı.

Reklam
Reklam

Otomobildeki polis memurları ağır yaralanırken silah seslerini duyan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki ve devriye gezen polisler hemen olay yerine gitti. Takviye ekipler, bölgeye ulaşarak PKK’lılara karşılık verdi. Bölgede kısa süre devam eden çatışma ardından PKK’lı teröristler karanlıkta mısır tarlasından kaçtı. Özel harekat timleri, jandarmanın da desteğiyle, teröristlerin peşine düştü.

Otomobil içinde ağır yaralanan polisler Pazarcık Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Durumu ağır alan 6 yıllık polis memuru Yavuz Bayal, tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. İlk müdahalesi yapılan Hacı Kalkan, Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Hemen ameliyata alınan Kalkan’ın hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

Aksaraylı olan ve 1.5 yıl önce Pazarcık İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olan ve okuldan arkadaşı polis memuru Tuba Bayal ile evlenen Yavuz Bayal’ın cenazesi de otopsi için Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Gece boyunca hastane önünde süren yoğunluk sabah saatlerinde de devam etti. Oğlunun şehit olduğu haberini alarak Aksaray’dan Kahramanmaraş’a gelen babası Mustafa Bayal, cenazesinin bulunduğu Devlet Hastanesi’ne getirildi. Kahramanmaraş Vali Şükrü Kocatepe ile Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, şehit babasına başsağlığı ve sabırlar diledi.

Reklam
Reklam

FUTBOLU SEVİYORDU Şehit polisin, futbol sevdası ile tanındığı ve geçtiğimiz günlerde Pazarcık Kaymakamlık Futbol Turnuvası’nda Bölge Trafik Takımı’nın kaptanı olarak sahaya çıktığı belirtildi. Şehit polis memurunun cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Aksaray’a gönderilecek.

BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ 6 yıllık polis memuru 27 yaşındaki Yavuz Bayal’ın memleketi Aksaray’daki baba evine ateş düştü. 1.5 yıllık evli olan Bayal’ın eşiyle Polis Meslek Yüksekokulu’nda tanıştığı ve evlendikten sonra da birlikte Pazarcık’ta görev yaptıkları belirlendi.

Polis memuru Yavuz Bayal’ın şehit düştüğü haberi memleketi Aksaray’daki babası 55 yaşındaki Mustafa Bayal ve annesi Hicran Bayal’a, Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından verildi. Oğullarının şehit olduğunu duyan aile fertleri ve yakınları sinir krizi geçirdi. Aksaray Adliyesi’nde memur olan 2 çocuk babası Mustafa Bayal, cenazeyi almak için Kahramanmaraş’a gitti.

Polis memuru Yavuz Bayal’ın mesleğinin ilk 3 yılında İstanbul’da, son 3 yıldan bu yana da Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’nde görev yaptığı, polis memuru eşi 25 yaşındaki eşi Tuğba Bayal ile Samsun Polis Meslek Yüksekokulu’nda öğrencilik yıllarında tanıştığı ve 1.5 yıl önce evlendiği belirtildi.

Reklam
Reklam

"İÇİM KAN AĞLASA DA FIRSAT VERMEYECEĞİM"
Şehit polisin annesi 55 yaşındaki Hicran Bayal, yüreğinin yandığını belirterek, "Benim oğlum, gönüllerde yüce bir insan, Allah yanında da yüce bir mertebeye ulaştığı için çok mutluyum. Şehit annesi olduğum için çok mutluyum. İçim kan ağlasa da fırsat vermeyeceğim. Vatan sağolsun" dedi.

Hicran Bayal, oğluyla en son dün akşam saatlerinde kızı Filiz Bayal’ın telefonla görüştüğünü, eşiyle birlikte çok iyi olduklarını ve göreve gideceğini belirttiğini söyledi.

"TERÖR BİTSİN" Şehit Bayal’ın Antalya’da görev yapan polis memuru dayısı Cengiz Kütük, "Buradan devletemize, Başbakanımıza sesleniyorum. Artık terör bitsin. Canlar yanmasın" dedi. Şehit Bayal’dan geriye düğünündeki video görüntüleri kaldı.

YARALI POLİS HACI KALKAN’IN YAKINLARI DA ŞOKTA Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’nde dün akşam polis Yavuz Bayal’ın şehit olduğu PKK saldırısında ağır yaralanan hemşerisi polis Hacı Kalkan’ın, Aksaray’daki ailesi de gelen haberle şoke oldu. Oğlunun yaralandığı haberine alan ve bir inşaatta bekçilik yapan 5 çocuk babası Muzaffer Kalkan’ın eşi Hatice Kalkan ve diğer 4 oğluyla birlikte Pazarcık’a gitti.

Reklam
Reklam

Yaralı polis 27 yaşındaki Hacı Kalkan’ın ailesinin ekonomik durumu iyi olmadığı için inşaatlarda çalışan ağabeylerinin yardığımıyla eğitimini tamamlayabildiği öğrenildi. Bir yıllık evli olan polis Hacı Kalkan’ın, geçen temmuz ayında eşi Selma Kalkan ile birlikte tatil için memleketleri Aksaray’a geldiği belirtildi. 4 yıllık polis memuru olan Hacı Kalkan’ın, Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun olduktan sonra ilk üç yılını aynı silahlı saldıra şehit olan Yavuz Bayal gibi İstanbul’da geçirdiği yaklaşık bir yıldır da Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’nde görev yaptığı öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: