Kalli: "PKK yanlısı gibi gösterildim"

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, "Pazar günü yaptığım konuşmadan sonra neredeyse PKK yanlısı gibi gösterilmem ve o şekilde anlaşılmam beni son derece üzdü" dedi.

Galatasaray'ın bu sabah gerçekleştirdiği antrenmandan sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Feldkamp, şunları kaydetti: "Pazar akşamından beri son derece üzgünüm. Bu üzüntüyü ailemle beraber yaşıyorum. Ailem de son derece üzgün. Türkiye'yi ülkem olarak görüyorum. Bu nedenle, yaşanan olaylar bizi son derece üzdü. 1984 yılından beri PKK ile ilgili çok geniş bilgilerimin olduğunu düşünüyorum. Almanya'da olduğum dönemde, oradaki çalışmalarından ve yaptıklarından tutun, Türkiye'de yaptıklarına kadar çok geniş bilgiye sahibim. Almanya'da yaptıklarını ve düşüncelerini çok iyi bilen biri olarak, pazar günü yaptığım konuşmadan sonra neredeyse onlardan yana gibi gösterilmem ve o şekilde anlaşılmam beni son derece üzdü. Bir insanın kafasında farklı konular varken, başka bir konuya yoğunlaştığı bir dönemde, çok önemli olan böyle bir konuda bile olsa, daha önce haber verilmeden ona soru yöneltiliyorsa, bunu beklemediği için, en azından bir hazırlık yapmasına imkan sağlamamak ne derece doğru, bunu bir düşünelim."

Reklam
Reklam

Yaşanan terör olayları ve Türkiye ile ilgili düşüncelerinin hiç kimse tarafından şüpheci bir şekilde değerlendirilmemesini isteyen Karl Heinz Feldkamp, "Bu yüzden çok net bir şekilde ifade etmek istiyorum, gönlüm Türkiye ve Türklerden yana. Olaylardan üzüntü duyuyorum. Samimiyetimden şüphe eden varsa, şu an yapabileceğim bir şey yok. Oradaki yanlış anlaşılmadan dolayı duyduğum büyük bir üzüntü var. Sizlerle paylaşmış olmak beni biraz da olsa rahatlattı. Ümit ediyorum bu konu tamamıyla ortadan kalkar" diye konuştu.

ELEŞTİRİLEN SÖZLERİ
Feldkamp, Ankaraspor karşılaşması sonrasında yaşanan törer olaylarıyla ilgili sorulan soruya "Ben bunu kötü bir soru olarak algılıyorum. Şu an yersiz bir soru. Çünkü savaş, terör söz konusu olmaması gereken itici bir konu" şeklinde cevap verdi.

"BORDEAX'A KARŞI DİKKATLİ OLMAMIZ GEREKİYOR"
Feldkamp, UEFA Kupası grup maçlarında 25 Ekim Perşembe günü karşılaşacakları Fransa'nın Bordeaux takımına karşı dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Bordeaux'nun taktiksel olarak çok akıllı oynayan bir takım olduğunu ifade eden Alman çalıştırıcı, "Ankaraspor maçında olduğu gibi, geriyi düşünmeden ofansif düşünüyor olmak bizim için sorun olur. Hele top kayıplarımız da Ankaraspor maçı gibi çok olursa, bunun cezasını her zaman çekebiliriz. Bordeaux'dan korkmuyoruz, ama dikkatli olmamız gerekiyor" dedi.

Reklam
Reklam

"ŞU ANDA İLK GÖRÜNEN, NONDA'NIN OYNAYACAĞI"
Karl Heinz Feldkamp, sakatlıkları bulunan Hakan Şükür ve Lincoln'ün, Bordeaux'ya karşı forma giyemeyeceğini, bu karşılaşmada onların yerine görev alabilecek oyuncuları gözden geçirdiğini söyledi.

Bir basın mensubunun, "Hakan Şükür ve Lincoln gibi iki önemli silahınız yok. Bunların yokluğunu nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna, "Silah dediniz. Silah tamamıyla bir savaş gereci. Bu nedenle biz onu o şekilde kullanmayalım" karşılığını veren Feldkamp, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu an benim onları iyileştirmem söz konusu değil maalesef. Yani her ne kadar dua bile ediyorsam, o dualar perşembe günü onların oynamalarını sağlayamayacak, ama bunun yanı sıra şu an antrenman yapan ve görev bekleyen başka futbolcularım var. Tabii takımda büyük bir değişiklik yapmayı da istemiyorum, ama sakatlıklarımız varsa, onların yerine almam gereken futbolcular var. Şu anda ilk görünen, Nonda'nın oynayacağı. Onun dışında, takımımızda başka ne tür alternatifler var, onları da görüyoruz ve değerlendireceğiz. Arda'nın da Lincoln'ün üstlendiği görevleri üstlenmesi söz konusu olabilir. Bunları yapacak durumda olduğunu biliyorum. Bu görevleri kendilerine vermeden önce, takımımdaki bütün alternatifleri gözden geçirip kararı öyle vereceğim."

Reklam
Reklam

"ADİL KARARLAR ALMAK DA GÖREVLERİMDEN BİRİ"
Feldkamp, Beşiktaş derbisinde kadro dışı bıraktığı Lincoln ile aralarında herhangi bir kırgınlığın olmadığını bildirdi. Teknik direktör ile oyuncuların arasında bazen görüş ayrılıklarının olabileceğini ifade eden Alman çalıştırıcı, şunları söyledi:

"Benim güzel bulduğum konulardan biri de hoca ile futbolcu arasında değişik fikirlerin olabilmesi. Lincoln'ün değişik fikirde olması gayet doğaldır. Fikrini bana söylüyor olmasını çok güzel buluyorum. Sonuçta fikrimin her ne kadar değişik olduğunu söylüyorsa da benim verdiğim kararı kabul ettiğini, ona saygı duyduğunu da söylüyor. O yüzden aramızda hiçbir sorun yok. Buradaki çalışmalarımızdan da kendi aramızdaki konuşmalarımızdan da şu an aradaki ilişkilerin çok iyi olduğunu görüyoruz. Bu olaylar bazen bir yağmur gibidir. Yağdıktan sonra hava pırıl pırıl olur. O yüzden oradaki kararın da bize iyi geldiğini düşünüyorum."

Feldkamp, benzer bir durumla karşılaştığında yine aynı kararı vereceğini vurgulayarak, "O kararları verirken, takımımızdaki en yaşlı futbolcu ya da en fazla parayı kazanan futbolcu kim diye değişik nedenler, hiçbir zaman onlara bir ayrıcalık sağlamaz. Çok adil olmam ve öyle davranmam lazım, çünkü nereden bakarsanız bakın, sezon sonuna kadar biz onlarla beraber çalışacağız. Adil kararlar almak da görevlerimden biri" açıklamasını yaptı.

Reklam
Reklam

"TAKIMDA BİR DÜŞÜŞ YOK"
Karl Heinz Feldkamp, Turkcell Süper Lig'in son iki haftasında yaptıkları karşılaşmalardan beraberlikle ayrılmalarının, takımlarında bir düşüş olduğu anlamı taşımadığını söyledi.

Kayserispor ve Ankaraspor maçlarında, istediklerini tam olarak gerçekleştiremediklerini belirten Feldkamp, "Kayserispor maçında iyi oynamamıştık. Ankaraspor maçında oyunu yönlendiren biz olmamıza rağmen, çok defansif oynayan bir rakip karşısında gol atamadık. Rakibi kapattık, baskı yaptık, ama sonuca gidemedik. Aldığımız sonuçlar çok başarılı değil. Başarısız da diyemeyiz. Başarısız demek için puan cetvelindeki yerimizden düşüşe geçmemiz gerekiyor" diye konuştu.