Kalorifer ne demek? Kalorifer kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük hayatta okuduğumuz veya duyduğumuz; bir şekilde maruz kaldığımız tüm sözcüklerin anlamlarının en doğru halini bilmek imkansıza yakındır. Çoğu sözcüğün anlamı tümcenin kullanıldığı bağlamdan anlaşılabilir olsa da azımsanmayacak bir yüzdesinin bağlamdan çıkarılması pek olası değildir. Bunun nedeni olarak sözcüklerin anlamlarının nedensiz olması, yani kavram ya da anlam ile bunu işaret eden biçim, ses dizisi arasındaki ilişkinin arasında bir bağlantı bulunmuyor olması gösterilebilir. Peki, Kalorifer ne demek? Kalorifer kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Nedensizlik ilkesi, yansıma sözcüklerin dışında kalan tüm sözcükler için geçerlidir. Yansıma sözcüklerin nedensizlik ilkesinden etkilenmiyor olması, bu sözcüklerin doğada bulunan sesleri taklit ediyor olmasından kaynaklanır. Dolayısıyla yansıma sözcükler dışında kalan tüm kelimelerin anlamları için, TDK tarafından yayımlanan anlam bilgisine ihtiyaç vardır. Gündelik yaşamınızda maruz kaldığınız Kalorifer sözcüğünün anlamı ve kökenini buradan öğrenebilirsiniz. Kalorifer ne demektir?

Kalorifer Ne Demek? Kalorifer TDK sözlük anlamı nedir?

  • Kalorifer kelimesinin TDK sözlüğe göre 2 farklı anlamı vardır.
  • Kalorifer kelimesinin kökeni Fransızca dilidir.
  • Kalorifer kelimesinin Fransızca dilindeki karşılığı calorifère şeklindedir.
Reklam
Reklam

Kalorifer TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. isim Merkez ve depo durumunda olan bir kazandan çıkan sıcak havayı, su veya buharı, borularla dolaştırmak yoluyla bir yapının her yanını ısıtan araç veya tesisat
  2. halk ağzında Radyatör

Kalorifer Kelimesinin Kullanıldığı Birleşik Kelimeler

kalorifer borusu kalorifer dairesi kalorifer kazanı
kalorifer peteği
Anahtar Kelimeler: