Kalp Ameliyatı Olurken Doktorlarıyla Konuştu

Konya’da akciğer hastasına, solunum makinesinden ayrılamama ihtimali nedeniyle değişik bir ameliyat tekniği uygulandı. Bacağından alınan...

Konya’da akciğer hastasına, solunum makinesinden ayrılamama ihtimali nedeniyle değişik bir ameliyat tekniği uygulandı. Bacağından alınan damarı kalbine dikilen hasta, ameliyat esnasında doktorlarıyla konuştu.

69 yaşındaki ağır KOAH hastası Selahattin Yılmaz, Medicana Konya Hastanesinde atan kalpte bypass yapma tekniğiyle bu konuda tecrübeli olan Doç. Dr. Hayrettin Tekümit başkanlığındaki kalp damar ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı bir koroner bypass ameliyatı geçirdi. Ağır akciğer problemi nedeniyle solunum makinesine bağlanması gereken yüksek riskli hasta grubunda olan Selahattin Yılmaz’a, çok ciddi problemler yaşama ve solunum makinesinden bir daha hiç ayrılamama riski nedeniyle değişik bir ameliyat tekniği uygulandı. Hastaya Anestezi Profesörü Prof. Dr. Cemile Öztin ve ekibinden Uzman Doktorlar Aşina Pınar ile Ahmet Keçecioğlu tarafından ‘Epidural anestezi ve Spinal anestezi’ yöntemleri kullanıldı. Bacağı ayrı uyuşturularak bacağından alınan damar hastanın bu sefer yalnızca boyunu ile göbeği arası uyuşturularak kalp damarlarına dikildi. Hasta ameliyat esnasında doktorlarıyla sohbet etti.

Reklam
Reklam

Prof. Dr. Cemile Öztin, çok değişik bir teknikle hastanın ameliyat edildiğini belirterek, “Boynu ile göbeği arasındaki yeri epidural antestezi yaptığımız hastamız doktorlarıyla konuşa konuşa ameliyat oldu” dedi.

Doç. Dr. Hayrettin Tekümit ise, “Kalbi durdurmaksızın Bypass ameliyatı yapmamız gerekiyordu. Bu anlamda cerrahi bir bilgi ve tecrübe gerekmekle birlikte, ameliyatın gerçekleşmesinin temel faktörü Anestezi-Reanimasyon ekibimiz. Çok yerinde ve zamanında bir anestezi tekniğiyle hastayı uyutmaksızın bize teslim ettiler. Ondan sonrası rutin bir işlemdi. Tam bir ekip çalışması oldu” diye konuştu.

Ameliyatın ertesi günü Prof. Dr. Cemile Öztin ve Doç. Dr. Hayrettin Tekümit’in kollarında yürüyen Selahattin Yılmaz, ameliyatını gerçekleştiren ekibe teşekkür ederek, kendini daha iyi hissettiğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: