Kalp Kapakçığına Ameliyatsız Müdahale

Özel Medline Antalya Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı Dr. İsmail Ateş, Akdeniz bölgesinde daha önce uygulanmamış mitraclip...

Özel Medline Antalya Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı Dr. İsmail Ateş, Akdeniz bölgesinde daha önce uygulanmamış mitraclip yöntemi ile 79 yaşındaki Hilmi Ünal’ı tedavi etti. Özel Medline Antalya Hastanesi Kardiyoloji Klinik Şefi Uzman Dr. İsmail Ateş ve ekibi tarafından Akdeniz bölgesinde ilk defa gerçekleştirilen operasyon, hastayı göğüs kafesi açılmadan sağlığına kavuşturdu. Kalp kapakçığındaki rahatsızlığı nedeniyle ileri derecede nefes darlığı yaşayan hasta Hilmi Ünal, uygulanan mitraclip yöntemi ile eski sağlığına kavuştu. Ameliyatla göğüs kafesini açmaya gerek kalmadan, kasıktan basit bir uygulama ile gerçekleşen mitraclip operasyonu, hastaların 2 gün içerisinde taburcu olmasına olanak sağlıyor.

Reklam
Reklam

Operasyon ile ilgili bilgi veren Özel Medline Antalya Hastanesi Kardiyoloji Klinik Şefi Uzm. Dr. İsmail Ateş, “Mitral kapak, iki kanatlı bir kapı gibi kalbe akciğerlerden temiz kan gelirken, kanın kalbe kadar dolması için açılır ve sonra kalp kasılıp kanı vücuda atarken de kapanır. Yetmezlik, mitral kapağın yeteri sıklıkta kapanmamasıyla kanın akciğerlere doğru geri kaçma durumudur. Hastamızın normal yollarla ameliyat riski yüksek olduğu için mitraclip yöntemi ile tedavi ettik. Hastamıza gerçekleştirmiş olduğumuz mitraclip yöntemi ile göğüs kafesini açmadan, kasıktan yaptığımız operasyon sayesinde kalp kapağındaki kaçağı giderdik ve hayat kalitesini yükselttik.” dedi.

Kısa süren operasyon ile tekrar sağlığına kavuşan Hilmi Ünal ise, “Ağrılarım ve nefes darlığım uzun zamandır devam ediyordu. İlk zamanlar önemsemesem de, zaman geçtikçe önemli bir sorunun habercisi olduğunu anladım. Özellikle nefes alıp vermekte çok zorlanıyordum ve uyuyamıyordum. Ancak göğüs kafesimin açılacağı büyük bir ameliyat beni oldukça korkutuyordu. Doktorum İsmail Ateş, mitraclip operasyonunu ayrıntılarıyla anlattı. Tekrar rahat nefes alacağımı öğrendiğimde çok mutlu oldum. 2 saatlik operasyonun ardından eski sağlığıma kavuştum. Doktor İsmail Ateş’e ve ekibinde bulunan herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: