Kalp krizi geçiren CHP Besni ilçe başkanı kurtarılamadı

CHP Besni İlçe Başkanı Hüseyin Keleş, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Cumartesi günü yapılan kongre ile yeniden ilçe başkanlığı görevine seçilen 3 çocuk babası, 49 yaşındaki Hüseyin Keleş, bu sabah kendisini rahatsız hissedince otomobiliyle Besni Devlet Hastanesi'ne gitti.

Burada yapılan kontrolde kalp krizi geçirdiği anlaşılan Keleş, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Ölümü ile yakınlarını şoke eden Keleş, yarın düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

Reklam
Reklam

Kalp krizi geçirdiğinizi nasıl anlarsınız?

Farkedilmeyen kalp krizi geçiren hastalar olaydan haftalar ya da aylar sonra ne olduğunu anlamak için doktora giderler. Bu durum sıklıkla hastanın yıllık fiziksel durumunu gösteren EKG de görünür. Uzmanlar; elektrokardiyogram ya da daha ilerisi ekokardiyogram denen bir kardiyak ultrasonografi ile kaç tane kalp kasının zarar gördüğüne bakarak kalp krizinin boyutunu söyleyebiliriz der.

Diğer hastalar farkedilmeyen bir kalp krizi geçirdiklerinde hemen doktorlarına giderler çünkü yorgunluk ve nefes darlığı gibi daha ısrarlı belirtiler yaşamaktadırlar. Bazi durumlarda bu, mitral kapakçık kaçakları veya kalp krizinden etkilenmiş kalp kasından kaynaklanan diğer yapısal kalp komplikasyonlarıyla sonuçlanır. Bunları dekompanse kalp yetmezliği, kalp ritm bozuklukları ve bilinç kaybı gibi daha ciddi aşamalar izleyebilir.

Anahtar Kelimeler: