Kalp Nakli Yapılan Küçük Melek'ten Acı Haber Geldi

Adana'da beyin ölümü gerçekleşen 6 yaşındaki Utku Yücel'in kalbiyle yaşama tutunan 2,5 yaşındaki Melek Özcan'dan...

Adana'da beyin ölümü gerçekleşen 6 yaşındaki Utku Yücel'in kalbiyle yaşama tutunan 2,5 yaşındaki Melek Özcan'dan acı haber geldi. Doğuştan kalp kası bozulması ve yetmezliği sebebiyle organ nakli olan Melek, vücudun organı reddetmesi sonucu dün akşam hayatını kaybetti.

Yaklaşık iki yıldır kalp nakli beklerken yapay kalple hayatta kalan Melek Özcan'a, 28 Şubat 2013 tarihinde İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi'nde nakil yapılmıştı. Sağlığına kavuşan minik Melek, 9 Nisan'da hastaneden taburcu edildi. Baba Muhsin Özcan, kızının taburcu edildiği gün mutluluğunu, "Kızım bugün ilk defa çimlere baskı, kaldırımdan aşağı indi." sözleriyle ifade etmişti. Mutluluk kısa sürdü. Minik Melek, dün akşam 21.30 sıralarında Dokuz Eylül Üniversitesi'nde hayatını kaybetti.

Reklam
Reklam

Kızını taburcu olduktan sonra Diyarbakır’a götürdüklerini, 1 ay sonra ise kontrollerinin olacağını söyleyen acılı baba Muhsin Özcan, “15 gün geçti, Melek rahatsızlanmaya başladı, acil İzmir’e getirdik. Melek’e müdahale edildi ve 1 ay içinde toparlanıp kendine geldi. On gün önce tekrardan taburcu olduk. Kızımın sağlığı için İzmir’de ev kiraladım. Melek evde bir hafta geçmeden tekrar fenalaştı, rahatsızlandı. Nefes darlığı başladı, karaciğeri şişmeye başladı. Üç gün önce hastaneye yatırdık. Günden güne rahatsızlığı arttı. Dün sabah saatlerinde bitkin ve tükenmiş durumdaydı. Anjiyoya aldılar, biopsi olması gerekiyordu. Biopsi sırasında kalbi durdu. Solunum cihazına bağlayıp kalbini çalıştırmışlar. Ancak bütün müdahalelere rağmen doktorlar kurtaramadı. Elimizden geleni yaptık çabaladık, ama AIlah’u Teala verdiği canı bizden aldı.” dedi. Hastaneden çıktıktan sonra kızının çok iyi olduğunu gülüp oynadığını belirten Özcan, ilaçlarını da aksatmadan doktorların söylediği şekilde verdiklerini, ancak son 2-3 gün içinde kötüleştiğini belirtti.

Reklam
Reklam

CENAZEYİ GÖTÜRMEK İÇİN SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN YARDIM İSTİYOR

Maddi manevi olarak çok zor zor durumda olduklarını, İzmir Valiliği’nin bilet parası için bin 200 TL kendilerine yardımda bulunduğunu belirten baba Muhsin Özcan, Diyarbakır’a gidebilmek için uçak bileti bulamadıklarını söyledi. Özcan, “Uçaklarda yer yok, mağdur durumdayız. Cenazemizi nasıl götüreceğimizi bilmiyoruz. Sağlık Bakanlığı’ndan cenazemizi götürebilmemiz için yardımcı olmasını istiyoruz.” diye konuştu. Acılı baba Özcan, kızına kalbini bağışlayan Adanalı ailenin de kendilerini arayarak başsağlığında bulunduklarını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz