Kalp pili hayata döndürdü

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Edremit ilçesindeki Devlet Hastanesi'nde kalbi durma noktasına gelen bir hasta, geçici kalp pili takılarak hayata döndürüldü.

Havran ilçesindeki evinde dün gece saat 22.00 sıralarında rahatsızlanarak mide bulantısı, halsizlik ve baş dönmesi gibi şikayetlerle yeni açılan tam donanımlı Edremit Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirilen 59 yaşındaki Emine Tekin'in nabzının aşırı yavaş attığı anlaşıldı. Acil olarak hastaneye çağrılan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Seyhan Çetin'in muayene ettiği Tekin'in, 80 ile 90 gibi bir hızla atması gereken kalbinin 10 ila 20 civarında attığı ve durumunun acil olduğu belirlendi. Kalp pili (gace-maker)
takılarak hayata döndürülmesi kararı alınan Tekin'in yakınlarının izin vermesi üzerine acilen bir operasyon gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

Başarılı operasyonla Emine Tekin'in kalbinin eski fonksiyonunu yapar duruma geldiğini belirten Dr. Seyhan Çetin, "Hastaya, yakınlarının da rızasını alarak küçük bir ameliyat yaptık ve geçici kalp pilini yerleştirdik. Hastamızı bu durumdayken en yakın büyük hastanelerin bulunduğu İzmir'e sevk etmemiz çok kötü sonuçlar doğurabilirdi. Hemen gereken yapıldı ve hastanın hayati tehlikesini atlatmasını sağladık. Daha sonra da hastamızı, kalıcı kalp pili takılması için İzmir'e sevk ettik. Tabii bu operasyonda en önemli rolü hastanemizin şartları oynadı. Hastanemiz, özel bir fakülte hastanesinin taşıdığı özelliklere sahip örnek bir durumdadır" dedi.
Hayat kurtaran doktoru tebrik eden Başhekim Dr. Edip Özkoç ise, "Öyle zannediyorum ki, ilçe devlet hastanelerinde görülmemiş bir olayı gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Geniş imkanları bulunan ve bölgenin en donanımlı hastanesi durumundaki kurumumuzda gerçekleştirilen bu operasyon, hepimizin yüzünü güldürdü. Hayat kurtaran uzmanımızı kutluyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam