Kalp Uzmanları İzmir’de Toplanacak

Avrupa Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği, Türkiye Kalp ve Sağlık Vakfı işbirliğiyle 26-28 Temmuz tarihlerinde...

Avrupa Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği, Türkiye Kalp ve Sağlık Vakfı işbirliğiyle 26-28 Temmuz tarihlerinde İzmir Balçova Termal Tesisleri’nde Yaz Okulu (ESCVS Summer School 2013) düzenledi.

Açılışını Vali Mustafa Toprak’ın onurlandıracağı organizasyona, Avrupa Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Avrupa ülkelerinden konularında uzman 7 hoca ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden seçilen 25 Kalp ve Damar Cerrahisi asistan ve uzmanı katılacak.

Avrupalıların Avrupalılara vereceği bu kursa İzmir’in ev sahipliği yapacak olmasından memnuniyet duyduklarını belirten Türkiye Kalp ve Sağlık Vakfı Başkanı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Öztekin Oto, 400 kalp uzmanının kursa katılma başvurusunda bulunduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

GELECEĞİN AVRUPALI BİLİM İNSANLARI YETİŞECEK

Prof. Oto, kursun konusunu, "yabancı önemli bilimsel dergilerde kabul edilebilecek düzeyde bilimsel makale nasıl yazılır ve bilimsel klinik çalışma nasıl planlanır?’ şeklinde özetledi. Hocaların, her bilimsel oturumda teorik bir kaç konferanstan sonra, dört adet masaya eşit olarak dağılıp eğitmenlerle birlikte bilimsel makale yazma konusunda bizzat çalışacaklarını anlatan

Oto, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bire bir hocalardan alınacak bu eğitim ile geleceğin Avrupalı bilim adamlarının yetişmesine katkıda bulunulacak. Dünyanın her yerinden 24 bin kişiye duyurulan kursa 400 kişi başvurmuş, ESCVS Yönetim Kurulu tarafından 10 kişisi burslu 25 kişi seçilmiş ve ülkemizden sadece 6 hekime kontenjan sağlanabilmiştir. Kursa Türkiye’yi temsilen Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 4, Maltape Üniversitesi’nden 1, Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi’nden bir kişi olmak üzere altı genç kalp ve damar cerrahisi uzmanı katılacaktır.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: