Kalp ve damar hastalıklarına karşı uyarı

Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın, "Türk Kalp Vakfı olarak 'İyi kalpli ol' logo ve sloganı ile kalp ve damar hastalıklarına dikkat çekecek, hem de topluma pozitif mesajlara ulaştıracak sosyal kalkınmaya ve barışa destek verecek bir kampanya başlattık" dedi.

Dünyadaki tüm insanlığın en büyük problemlerinden birinin kalp ve damar hastalıkları olduğunu belirten Çetin Yıldırmakın, "Dünyada yılda bir buçuk milyon insan çeşitli hastalıklar ve kazalardan ölürken, kalp ve damar hastalığından dolayı yılda 17 milyon kişi kalp ve damar hastalıklarından ölmektedir. Dünyanın ve insanlığın en önemli meselesi budur. Resmi üyesi olduğumuz Dünya Kalp Federasyonu ve Avrupa Kalp Birliği'nin açıklamalarına göre, 2030 yılına kadar bu artış oranın giderek büyüyeceğini ve resmen belirtilmesi, olayı daha güncel ve önemli hale getirmişti. Dünya Sağlık Örgütü 2020 yılına gelindiğinde dünyada kalp ve damar hastalığından ölümlerin yaklaşık 25 milyon civarında olacağını belirtilmektedir. İşte bütün arz etmeye çalıştığımız hususlar 30 sene önce ülkemizde Türk Kalp Vakfı'nın kurucularının, ne kadar önemli bir iş yaptıklarını görüyoruz. Biz Türk Kalp Vakfı olarak, dünyanın en büyük sorununa dikkat çekmek, topluma pozitif mesajlar vererek ülkemizin sosyo-ekonomik yapısına destek vermek istiyoruz. 'Kalbine iyi bak, uzun ve sağlıklı yaşa, çevrene duyarlı ol, iyilik yap ve mutlu ol' diyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

"İYİ KALP OL"

Aile içinden sosyal yaşama, kültür ve sanattan hak ve adalete ve spora kadar iyi kalpli olmak lazımdır diyen Yıldırımakın, "İyi kalpli ol' kampanyasına tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Türk Kalp Vakfı olarak, herkese hizmet vermeye devam edeceğiz. Bugünkü şartlardan da belli olduğu gibi halkımız psikolojik sorunlar yaşamaktadır. Bu psikolojik sorunlar sadece kalp damar hastalıklarına değil, diğer hastalıklara da neden olmaktadır. Biz de bu alanda ikinci bir çalışma olarak kalp damar hastalığı geçiren hastalarımıza, psikolojik tedavi merkezi kurduk. Hastalarımıza ameliyatlardan önce ve sonra psikolojik destek verek, kendilerini hayata daha iyi hazırlamasına yardımcı olmasını istedik. Biz bu amaçla doktor Alanur Özalp'le kendi kadromuza kattık ve hastalarımıza psikolojik destek vermeyi amaçladık" diye konuştu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Alanur Özalp ise "Diğer hastalıklarda olduğu gibi kalp hastalıkları da psikolojik etki her zaman vardır ve psikolojik desteğe ihtiyaç duymaktadır. Bununla ilgili problem yaşayanlar ne tür sorunlarla karşılaşacaklar, neleri var nelere dikkat edecekler, bunların yanında hastalığın öncesi ve sonrası psikolojik durumu kontrol edilerek hastaya yardımcı olunacak. Hem psikolojik sorunlar hem de kalbiyle sorunlar yaşayan bu kişilere ve ailesine bundan sonra neler yapılması gerektiği ve bu kişilere nasıl davranılması gerektiği gösterilmektedir. İnsanların böyle bir ameliyattan sonra hayata uyumu ve hayatla paylaşımı nasıl olacağı konusunda hastalarımıza destek vereceğiz. Bu tür sağlık hizmetini sunmamıza yardımcı olan ve bize destek veren Vakıf Başkanımız'a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: