Boyutları her zaman alay konusu olmuştur ama işlevine bakıldığında yılmayan ve yıkılmayan bir telefondur. İlk kapak değişme özelliği olan telefonların başında gelir. Bir başka öncü özelliklerinden biri ise notalarla melodi oluşturulabilmesiydi. Yeri geldi kavgaya girdi, yeri geldi yerlerde süründü, yeri geldi maç sırasında sahaya daldı ama kendisini hiç bozmadı. Titreşimi olmadı hiç. Abin18 ablan19 gibi şakalar karşısında bile hep dik durarak kalplerdeki yerini aldı.
Ergenomik yapısı, inceliği ve şıklığıyla hala kendisinden bahsettiren bu telefon, kullanıcılarını da her zaman mutlu etmiştir. İlk kayan kapağa sahip olma özelliğiyle birçok kişinin hava atmasına neden olmuştur. Ayrıca, Matrix filmindeki telefon olarak da ünlendiğinden karizması hep en üst seviyede olmuştur.
Hakkında söylenen yegane olumsuzluğu takoz olarak belirtilmesi olsa da kesinlikle kötü niyetli ve kırıcı olmayan bir edayla söylenir. Renkli kapak teknolojisi onun en önemli özelliği değildi. 5110 içinde Snake oyunu olan ilk telefondu, pili günlerce dayanan telefondu ve bu özellikleri yüzünden anamızın babamızın elinden her fırsatta alınan telefondu.
Aralarında 1 yıl bulunan çok sevilen iki kardeştir bunlar. Bu yüzden onları ayrı yazmaya gönlüm el vermedi. 3210, antensiz oluşuyla gönül tellerini titretmişti. Sürekli telefonları ellerinden alınan 5110 ve 6110 sahibi anne-babalar da kah kendilerine kah çocuklarına 3210 almaya başlayınca telefon dünya çapınca yaklaşık 160.000.000 (yazıyla yüzaltmışmilyon) adet satarak efsane oldu, gönüllere taht kurdu.
Daha 3210’daki Snake rekorları yeni yeni kırılıyordu ki Nokia yapacağını yaptı ve 3210’un tombiş kardeşi 3310’u dünyaya getirdi. Daha hafifti ve Snake daha rahat oynanıp rekorlar ardı ardına kırılıyordu. Dünya, 3310’u ne kadar sevdiğini yaklaşık 126.000.000 (yazıyla yüzyirmialtımilyon) satış adetiyle gösterdi. İki telefonunda pilleri ve kendileri o kadar sağlamdı ki hala efsanelerde kalplerde yerlerini korumaktadırlar.
Motorola StarTAC reklamlarında vurgu telefonun küçüklüğüne yapılmıştı. 1996 yılında çıkan bu telefon dünyanın ilk titreşim özelliği olan ve ilk kapaklı telefonudur. Bir başka çılgın özelliği ise pili olmadan elektrikle de çalışabilmesiydi. 1996 yılına göre fazlasıyla müthiş olan bu özellikleriyle kalplerden önce Hollywood filmlerinde yer aldı ve dünya çapında 60 milyon satışa ulaştı. PC World dergisi bu telefonu “Son 50 Yılın En İyi 50 Elektronik Eşyası” listesinde 6. Sıraya koymuştur.
Birçok kişinin ilk göz ağrısıydı. Çok sağlamdı ve uzun süre dayanan pili yetmiyormuş gibi kalem pille de kullanılıyordu. Renkli seçenekleri ve bozuk Türkçesi tüm sempatikliğiyle kalplerde yer almasını sağlamıştır.
Tam bir baba telefonudur, iş adamı telefonudur. Çelik kasa gövdesiyle öyle bir sağlam yapılmıştı ki bozulmuyordu üstüne karizmasıyla karşısındakini bozuyordu. Kullananların genelde duygusal bir bağ kurup hala evde sakladıkları telefondur.
Nokia bu küçücük telefonu piyasaya sürüp kulak arkası bile taşıyabileceğimizi düşünmemiş değildik. Bir süre sonra ise alanların bir türlü bırakamadığı yer yer hala kullanılan bir telefon olduğu keşfedilmiş oldu. Bir ara herkesin elindeydi ve o kişilerin büyük bir çoğunluğunun kalbinin başköşesinde bile sayılabilir. Kendisi küçük ama sevgisi çok büyük bir telefon olarak tarihteki yerini almıştır.
Memlekete titreşimli olarak giren ilk cep telefonlarından olur. Şekli şemali de beğenilmiştir ama onu kalplerde yer almasını sağlayan piyasaya Cem Yılmaz’ın oynadığı reklamla sürülmesi olmuştur.
Gelmiş geçmiş en şık, en seksi tasarımlardan birine sahiptir. Üstüne sağlamdır da. Karizmasıyla size seviye atlatır. Tüm dünyada 130 milyondan fazla satılmıştır. Her ne kadar telefonun kitlenme ve kullanım zorluğundan bahsedilse de hala hatırlanır ve hem baş tacı edilir hem de kalplerde hep ayrı bir yerdedir.