KAMADER'den "zıpkınla Balık Avlama" Uyarısı

Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAMADER) Başkanı Engin Uztürk, Çayırköy Gölkaypark, Sapanca ve diğer göletlerde

Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAMADER) Başkanı Engin Uztürk, Çayırköy Gölkaypark, Sapanca ve diğer göletlerde üremek için kıyıya gelen 5-10 kilogram ağırlığındaki sazan balıklarının zıpkın, diğren, uzatma ve serpme ağlarla avlandığını söyledi.

Bu konuda derneğe çok sayıda ihbar geldiğini dile getiren Uztürk, Marmara Bölgesi'nde başta sazan, kadife, şiraz ve yayın gibi balıkların avının 15 Mart-15 Haziran tarihlerinde avlanılmasının yasak olduğunu hatırlatarak "Üreme döneminde olan balıkların geleceklerini yok etmeye kimsenin hakkının olmadığını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Jandarma ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'yle yapılan görüşmeler neticesinde, denetimlerin artırılması konusunda görüş birliğine vardıklarını belirten Uztürk, vatandaşların, av yasağına uymayanları 156 Jandarma, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün 312 13 00 ve KAMADER'in 324 02 68 numaralı telefonlara ihbar etmesini istedi.

Uztürk, 14 Nisan'da Kartepe Derbent Deresi'nde, 11-12 Mayıs tarihlerinde de Kaymaz Ütük Göleti'n düzenlenecek "Turna Balığı Şenliği"ne herkesi davet ettiklerini kaydetti.

Muhabir: Metin Girgin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: