Kamalak: AK Parti'ye Kapatma Davasında Ilk Tepkiyi Ben Gösterdim

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof.Dr. Mustafa Kamalak, 2008 yılında AK Parti'ye kapatılma davası açıldığında...

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof.Dr. Mustafa Kamalak, 2008 yılında AK Parti'ye kapatılma davası açıldığında ilk tepkiyi kendisinin gösterdiğini söyledi. Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, 'Laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği' iddiasıyla AK Parti’nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne dava açtığında bir hukukçu olarak ilk tepkiyi kendisinin verdiğini belirten Kamalak, bu tepkiyi Milli İrade'nin sandıkta verdiği korunmasına yönelik yaptıklarını kaydetti. Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Kızılağaç Turizm Bölgesi Selge Beach Hotel'de Antalya Bölgesi Teşkilatları Siyasi Strateji Belirleme Toplantısı'na katılan Kamalak, geçirdiği gribal enfeksiyon rahatsızlığı için AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a geçmiş olsun dilekleri iletti.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan'a bir an önce iyileşerek görevinin başına başlaması dileğinde bulunan Kamalak, bir basın mensubunun sorusu üzerine 3 dönem AK Parti iktidarıyla ilgili değerlendirmede bulundu. AK Parti'ye 5 yıl önce açılan kapatma davası sürecinde bir hukukçu olarak en sert tepkiyi kendisinin verdiğini vurgulayan Kamalak, "O dönem en sert tepkiyi bir hukukçu olarak kendim gösterdim. Televizyon televizyon programlara çıkarak yapılanın yanlış olduğunu anlattım. Biz her zaman halkın iradesine ipotek konmasına karşı çıktık. O nedenle halkın iradesiyle iktidara gelmiş bir partiyi eften püften sebeplerle kapatma davası açılmasına karşı çıktık. Halkın milli iradesine sahip çıktık. Merhum liderimiz Necmettin Erbakan Hocamızın kurduğu 4 partide basit gerekçelerle kapatılmıştı. Yine 27 Mayıs 1960 askeri darbesinde uyduruk yargılamaya ile merhum Başvekil Adnan Menderes ve 2 bakanı Fatin Rüşdü Zorlu ve Hasan Polatkan idam edildi. Menderes'i yargılayan bir mahkeme kelimenin tam anlamıyla uyduruk bir mahkemeydi." diye konuştu.

Reklam
Reklam

SP Lideri Kamalak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde en uzun süreli Başbakanlık görevinde bulunan devlet adamımın 16 yıl 4 aylık süre ile İsmet İnönü olduğunu söyledi. İsmet İnönü'yü ikinci sırada 10 yıl 10 ay ile Süleyman Demirel olduğunu belirten Kamalak, Demirel'ide üçüncü sırada 10 yıl 5 gün ile Adnan Menderes'in yaptığını ifade etti. Başbakan Erdoğan'ın 3 dönem sonunda Türkiye Cumhuriyeti döneminde en uzun süreli başbakanlık görevinde bulunan İnönü'den sonra ikinci sıraya yükseleceğini belirten Kamalak, SP olarak halka doğru bildiklerini anlatmaya devam edeceklerini halkın en doğru kararı 2014 seçimlerinde sandıkta vereceğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz