Kamalak: Mescid Saldırısına Ses Çıkarılmıyorsa Suçlusu Belli

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "İncirlik Üssü'nde mescide yapılan saldırı iddialarıyla ilgili ses...

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "İncirlik Üssü'nde mescide yapılan saldırı iddialarıyla ilgili ses çıkarılmıyorsa bunun suçlusu bellidir." dedi.

Kamalak, partisinin Genişletilmiş Bölge Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Adana'da düzenlediği basın toplantısında, İncirlik Üssü'nde yılbaşı gecesi Amerikan askerlerinin mescide yaptığı saldırı iddiasını değerlendirdi.

Mustafa Kamalak, "Bir yabancı Türkiye'de suç işlediği zaman Türk devletinin kanunlarına tabi olmak mecburiyetindedir, bunun tek bir istisnası var, o da Amerikan askerleriyle ilgili bu kanunların işlemeyişi." dedi. Kamalak, herkesin dinini yaşama hakkına sahip olduğuna dikkat çekerek, saldırı gerçekleştiren askerlere hitaben; "Kur'an'dan ve camiden hoşlanmayabilirsin ancak saygı göstermek durumundasınız. Bu durum karşısında ses çıkarılmıyorsa bunun suçlusu bellidir." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kendileri hükümet oldukları dönemde, Çekiç Güç'ü kovduklarını dile getiren Kamalak, bu olaylar karşısında ses çıkarabilmek için İslam Birliği'nin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: