Kamalak, Rabbani'nin cenazesi için Afganistan'a gidiyor

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu ile birlikte, suikaste...

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu ile birlikte, suikaste kurban giden Afganistan eski Cumhurbaşkanı Burhanettin Rabbani’nin cenazesine katılmak üzere Afganistan’a gidecek. Kamalak ve beraberindeki heyet, yarın kılınacak cenaze namazının ardından Türkiye’ye dönecek.
Saldırı sonucu hayatını kaybeden Burhanettin Rabbani ile Kamalak, suikasttten iki gün önce İran’ın başkenti Tahran’da bir araya gelmişti. Türkiye’ye yönelik özel sevgisiyle tanınan Rabbani ile Kamalak’ın görüşmesi, sıcak bir atmosferde gerçekleşmiş ve iki lider önümüzdeki günlerde yeniden bir araya gelmeyi planlamıştı.
Kamalak, yaptığı açıklamada, duyduğu derin üzüntüyü ifade etti. Kamalak, şöyle dedi: “Daha iki gün önce el ele tutuşup İslam ülkelerinin sorunlarını konuşmuştuk. Ve en kısa sürede tekrar bir araya gelme konusunda sözleşmiştik. Ancak maalesef cenazesinde buluşuyoruz. Çok üzgünüm. Kendisinin hem camiamız hem milletimiz nezdinde çok özel bir yeri vardı. Barış ve huzur dolu bir dünyanın kurulması konusunda büyük bir çaba harcıyordu. Görüşmemizde de Türkiye’ye özellikle de merhum Necmettin Erbakan’a olan sevgisini dile getirmişti. Son görevimizi yerine getireceğiz. Vefatı, sadece Afganistan için değil İslam alemi ve barışa özlem duyan bütün bir insanlık için kayıp oldu. Bu saldırının barış sürecini sabote etmeye yönelik karanlık bir suikast olduğu açıktır. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına, Afgan halkına ve İslam dünyasına başsağlığı diliyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz