Kaman Cevizi'nin Tescil Hakkının Alınması İçin Çalışma Başlatıldı

Kaman cevizinin tescil hakkının ilçe adına alınması için Kaman Belediyesi öncülüğünde bir çalışma başlatıldı.Orman ve...

Kaman cevizinin tescil hakkının ilçe adına alınması için Kaman Belediyesi öncülüğünde bir çalışma başlatıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun açıkladığı 'Ceviz Eylem Planı'nın ardından geçtiğimiz hafta Kaman'da ikincisi düzenlenen 'Ceviz Eylem Planı Çalıştayı'nda alınan karar doğrultusunda Kaman Belediyesi tarafından oluşturulan heyet ilk girişimini Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'ne yaptı.

Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sütyemez tarafından 2006 yılında tescil edilen Kaman-1 Ceviz türünün üretim, dağıtım ve pazarlama hakkının ilçeye devredilmesi için çalışmaya başlayan heyet 26 Gaziantep'e gezi düzenlediler.

Reklam
Reklam

Belediye Başkan Yardımcısı Eftal Avşar, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Ersin Öğülmüş, Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şahin, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Atilla Taşkın ve Belediye Ceviz Sorumlusu Arif Göçmen'den oluşan heyet Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Saltalı ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sütyemez ile görüş alışverişinde bulundular.

Heyetin, Kaman-1 cevizimizin tescil hakkının ilçe adına yada Ziraat Fakültesi adına devredilmesi taleplerini olumlu karşıladıkları öğrenildi. Sütçü İmam Üniversitesi yetkililerinin konuyu senatoya sunarak buradan çıkacak karar göre kesin bir cevap verecekleri belirttiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: