Kamer Genç; BDP ve AKP İşbirliği Yapıyor

CHP Tunceli İl Koordinasyon toplantısına katılan Kamer Genç, AKP ve HDP'yi işbirliği yapmakla suçladı.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Koordinasyon Toplantısı Atatürk Mahallesi'nde bulunan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Toplantıya CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Manisa Milletvekili Sakine Öz, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yerlikaya, İl Başkanı Hüseyin Zeytin, ilçe belediye başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

CHP Tunceli İl Koordinasyon toplantısına katılan Kamer Genç, AKP ve HDP'yi işbirliği yapmakla suçladı.

Konuşmasının başında 17-25 Aralık operasyonlarına değinen Genç, hükümeti hırsızlık yapmakla suçladı. Kamer Genç, “Şimdi her türlü hırsızlıklarını, yolsuzluklarını söylüyorum. Ben, sizin hırsızlıklarını söylemekten bıktım ama siz hırsızlık yapmaktan bıkmadınız.” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir hırsızlık şebekesinin eline geçtiğini ifade eden Genç, “Türkiye büyük bir tehlikeyle karşı karşıya. 17 - 25 tarihleri arasındaki haftada Türkiye büyük bir yolsuzluk ve rüşvetle karşı karşıya kalmıştır. Şimdi de bu hırsızlık değil, darbedir diyorlar.” diye konuştu.

"Silah Kullanacaksanız O Zaman Biz de Silah Kullanalım"

Partililerinin Tunceli'de seçim döneminde dağa kaldırılarak tehdit edildiklerini ifade eden Genç, “Siz demokratsanız, insan haklarına saygılıysanız, vatandaşın özgür iradesini kullanmaya müsaade edin. Eğer siz seçime inanmıyorsanız, silah kullanacaksanız, o zaman biz de silah kullanalım. Herkesi ikaz ediyorum. Bundan sonra korkacak ve çekinecek bir tarafımız kalmadı. Türkiye elden gitmiştir. BDP ve AKP işbirliği yapıyor. Bütün mesele sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Tuncelili olmasıdır. Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP'yi bitirmek istiyorlar. Bıçak kemiği kesmiş ve bitirmiştir. Bundan sonra bu arkadaşlar bilsinler, silahlı mücadele diyeceklerse biz de onların anladığı dilden konuşacağız. Onlar da haysiyet var da bizde yok mu? Onlar insan biz insan değil miyiz? Onun için herkes aklını başına toplasın. Seçimlerde herkes çıkıp düşüncesini söyleyecek. Vatandaş kime isterse ona oyunu verecek. Silahla seçim olmaz, yoksa orada terör olur.”dedi.

Reklam
Reklam

Yakın tarihte partilerine ait bir aracın yakılmasına da tepki gösteren Kamer Genç, insanların silah ile tehdit edilmesinin yanlış olduğunu, herkesin iradesine saygı duyulmasını istediklerini söyledi. Genç, "Parti aracımızın burada gezmesine bile tahammül etmiyorlar. İnsanların iradesine saygılı olalım." ifadelerini kullandı.

“BDP ve AKP İşbirliği İçinde”

Konuşmasında BDP ve AKP'yi işbirliği yapmakla suçlayan milletvekili Genç, “BDP'liler Tayyip Erdoğan ile işbirliği içindeydiler. Tayyip Erdoğan'ın başbakanlıktan istifa etmemesi için Abdullah Öcalan destek verdi. AKP'nin yolsuzluğu ortaya çıktığı günden bu güne kadar BDP'liler bu konuyla ilgili herhangi bir söylemde bulundu mu?” diye konuştu.

"CHP, AKP'nin gerçek yüzünü ortaya çıkarmaya devam edecektir"

Kamer Genç'ten sonra konuşan CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz ise, yolsuzluk ve rüşvet haftasını gündeme getirmek ve gündemi değiştirmeye çalışanlara karşı olduklarını belirtmek için 20 ilde ortak bir basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Öz, 17 - 25 Aralık 2013'te ortaya çıkan tablo, bir hükümetin neredeyse tüm organlarının yolsuzluğa bulaştığının göstergesidir. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun, durumu meclis grup toplantılarında ısrarla gündemde tutmasıyla toplumun belleğinde yer alan yolsuzluklar bir iddia olmaktan öte AKP'nin gerçek yüzüdür. CHP, AKP'nin gerçek yüzünü ortaya çıkarmaya devam edecektir.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: