Kamer Genç'in Emine Erdoğan'ın Konuşmasına Müdahalesi

 CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde düzenlenen resepsiyonda konuşmasına müdahalesi, Antalya'da protesto edildi.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde düzenlenen resepsiyonda konuşmasına müdahalesi, Antalya'da protesto edildi. Aydın Kanza Parkı'nda bir araya gelen AK Parti İl Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri, "CHP Kamer'ine sahip ol", "Kamer diline sahip ol" pankartları taşıyarak slogan attı. İl Kadın Kolları Başkanı Esra Erkoç, burada yaptığı açıklamada, CHP Milletvekili Kamer Genç'i, Türkiye Başbakanının eşi Emine Erdoğan'a karşı sarf ettiği nefret içerikli sözler nedeniye kınadıklarını söyledi. Genç'in partisinin sınırlarını aşarak uluslararası bir platformda asgari nezaket ve görgü kurallarını çiğnediğini belirten Erkoç, "Başbakan Erdoğan'ın eşi devletlerarası geleneğe uygun olarak bir davete icabet etmiş, büyükelçilikte bir konuşma gerçekleştirmiştir. Olay bundan ibaret iken CHP Milletvekili Genç tarafından nefret içeren bir saldırı gerçekleşmiştir" dedi. Bu tür saygısızca saldırılar hangi siyasi parti liderinin eşine yapılırsa yapılsın AK Parti olarak aynı duruşu göstereceklerini ifade eden Erkoç, sivil toplum kuruluşlarını ve vatandaşları çirkin, seviyesiz saldırıyı kınamaya davet etti. Konuşmanın ardından CHP İl Başkanlığı binası önüne çelenk koymak isteyen gruba, Güllük Caddesi'nde CHP üyesi bir başka grup engel olmak istedi. Bu sırada iki grup arasında arbede yaşanmaması için polis önlem aldı. Erkoç, CHP İ Başkanlığı binası önüne koydukları çelengin kırıldığını ifade ederek, bunu yapanları görmediklerini söyledi. İki grup da bir süre karşılıklı slogan attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: