Kamera görüntüleri hırsızları ele verdi

Beşiktaş Fulya'da bir inşaat firmasının deposundan elektrik güç kaynağının bağlanacağı 600 kilogram ağırlığındaki bakır teli çalan 2 kişi kameralara yakalandı.

İSTANBUL (İHA) - Beşiktaş Fulya'da bir inşaat firmasının deposundan elektrik güç kaynağının bağlanacağı 600 kilogram ağırlığındaki bakır teli çalan 2 kişi, aynı yerden ikinci defa hırsızlık yapmaya kalkışınca güvenlik kameralarından tespit edilip yakayı ele verdi.

Olay Fulya'da önceki akşam saat 19.30 sıralarında bir inşaat firmasının Dikilitaş Hakkı Yeten Caddesi üzerindeki inşaatında meydana geldi. 20 hırsızlık suçundan kaydı bulunan Hüseyin K.ile bir kaydı bulunan İbrahim K., inşaatın otoparkının eksi dördüncü katında bulunan depoya 34 YM 1230 plakalı bir otomobil ile geldi. İnşaatın elektrik güç kaynağında kullanılmak üzere depoya konulan 600 kilogram bakır teli demir makası ile kesen Hüseyin K. ile İbrahim K., daha sonra depoya bakan güvenlik kamerasının yönünü değiştirdi.

Reklam
Reklam

Depodaki kamerayı kör noktaya çevirdiğini zanneden iki zanlı, daha sonra geldikleri otomobili deponun hemen ağzına yanaştırarak kestikleri bakır tel parçalarını otomobilin bagajına ve arka kısmına doldurdu.

Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin gerçekleştireceği operasyondan habersiz olarak otoparkın 4. katından otomobille çıkış kapısına gelen Hüseyin K. ve İbrahim K., düzenlenen şok baskınla kıskıvrak yakalandı. Hüseyin K. ve İbrahim K.'nın iki gün önce de yine aynı depodan 4 bin TL değerinde matkap, kalıp makinesi ve malzemeler çaldıkları tespit edildi.

Güvenlik kamerası tarafından tespit edildiklerini bildikleri halde yine aynı yerde ikinci hırsızlık olayına karıştıkları ileri sürülen Hüseyin K. ile İbrahim K. ifadeleri alındıktan sonra çıkarıldıkları İstanbul Adliyesi'nde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan iki şüpheli adliye çıkışı gazetecilerin üzerine yürüdü. Şüpheliler polis tarafından güçlükle engellendi.