Kamera İle Emniyet Kemeri Takmayanlara Ceza

Niğde’de emniyet kemeri kullanım oranını arttırmak amacıyla trafik ekipleri yoğun çaba harcıyor.Resmi ve sivil...

Niğde’de emniyet kemeri kullanım oranını arttırmak amacıyla trafik ekipleri yoğun çaba harcıyor.

Resmi ve sivil ekiplerden oluşan memurlar Niğde’nin 7 bölgesinde ellerinde kamera ve fotoğraf makinesiyle kemer kullanmayan sürücüleri tespit ediyor. Kemer takmayan, trafiği tehlikeye düşüren ve kural ihlali yaptığı tespit edilen araçların tescil plakalarına cezai işlem uygulanıyor.

Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ yaptığı yazılı açıklamada, şehir merkezinde emniyet kemeri kullanım oranının yüzde 41’e ulaştığını söyledi.

Reklam
Reklam

Trafik ekiplerinin uygulama yaptığı yerlerde ise emniyet kemeri kullanım oranın yüzde 93’e çıktığını ifade eden Emniyet Müdürü Uludağ, “ Niğde’nin 7 ayrı bölgesinde resmi ve sivil ekipler kamera ve fotoğraf makinesi ile kemer takmayan sürücüleri tespit yapıyor. Yaya geçidinde görev yapan sivil memurlar ise sürücüleri kemer takmaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Bizim hedefimiz Niğde’de kemer kullanım oranını en üst seviyeye çıkarmak. Emniyet kemeri bilincini halka yaygınlaştırmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: