Kameradaki Sırt Çantası Hırsızları Ele Verdi

Konya’da bir kişi, daha önce çalıştığı petrol istasyonunun kasasını arkadaşına soydurttu. Kasadan çaldığı 40 bin...

Konya’da bir kişi, daha önce çalıştığı petrol istasyonunun kasasını arkadaşına soydurttu. Kasadan çaldığı 40 bin liraya yakın parayı 3 arkadaşıyla paylaşan şüphelilerin foyası, şahıslardan birinin hırsızlık anında taktığı çanta sayesinde ortaya çıktı.

Olay, geçen günlerde Karaman Caddesi Sarıyakup Mahallesi’nde bir petrol istasyonunda meydana geldi. Yukarı kattan sırt çantasıyla yazıhaneye giren bir kişi ilk önce masanın para konulan çekmecesinin anahtarlarını aradı, sonra çekmeceyi zorlayarak açtıktan sonra içinde bulunan 40 bin liraya yakın para ile senetleri çaldı. Sabah saatlerinde hırsızlık olayını fark eden işyeri sahibi durumu polise bildirdi. Olay yerinde inceleme yapan ve güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri inceleyen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, işyerini bilen bir kişinin yardımıyla hırsızlığın gerçekleştiği kanısına vardı. İşyerinde çalışıp ayrılanları araştıran polis, şüphelendiği Ali Ö. (23) ile arkadaşlarını takibe aldı. Son günlerde Ali Ö. ile arkadaşlarının para harcadığını fark eden polis, Ali Ö’nün çok sık görüştüğü U.Ç’yi (17) güvenlik kamerasında görülen çantaya benzer bir çantayla görünce harekete geçerek iki şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerden U.Ç., hırsızlığı kendisinin yaptığını, Ali Ö., Osman K. (18) ve Ahmet S (22)’nin de kendisine yardım ettiklerini söyledi. Bunun üzerine diğer iki şüpheli de polis tarafından yakalandı. Yakalanan şüphelilerin üzerinden 15 bin TL’ye yakın para çıkarken, Osman K’nin paranın 4 bin TL’si ile bir otomobil aldığı ortaya çıktı. Hastanedeki sağlık kontrollerinin ardından dört şüpheli, adliyeye sevk edildi. Bu arada polis, otomobile el koydu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: