Kamerasız iPhone 4S satışta

iPhone 4S’in tasarım açısından değişmemesi sebebiyle en dikkat çekici yanları Siri özelliği ve 8MP kamerası.

Ancak Singapur’da uygulanan bazı kurallar, iPhone 4S’in kameradan mahrum kalmasına sebep oluyor.
iPhone 4S, bir süre önce Singapur’da satışa sunuldu.

Bir süredir Çin’de yaşanan iPhone çılgınlığında olduğu gibi Singapur’da da iPhone satışları oldukça iyi. Bazı analizlere göre Singapur’da halkın %50’si akıllı telefon kullanıyor ve bunun büyük bir bölümünü iPhone’lar oluşturuyor.

Fakat Singapur’da iPhone kullanmasına izin verilmeyen bir kitle var. Bunlar orduya mensup çalışanlar. Singapur kanunları, kamera özelliği barındıran her türlü cihazın ordu çalışanları tarafından kullanılmasını yasaklıyor. Bunun sebebi askeri operasyonlara ait video ve fotoğrafların dışarı sızmasını önlemek. Askeri personelin iPhone 4S konusundaki ısrarını gören operatörler bu konuya bir çözüm bulmaya karar vermiş.

Reklam
Reklam

Singapur’dan yayın yapan sitelerin haberine göre ülkede bulunan 3 GSM operatörü, kamerasız iPhone 4S satmak için harekete geçti. Ordudan alınacak özel bir izinle kullanılacağı belirtilen telefonların kamerasız olması gerekiyor. Bu sebeple firmalar, telefon üzerinde bir operasyon gerçekleştirerek iki kamerayı da fiziksel olarak cihazdan çıkartıyor.

Kamerasız iPhone 4S’ler, Apple tarafından onaylanmayan bir işleme tabii tutuldukları için alındığı andan itibaren garanti kapsamı dışında kalıyor. Bu sebeple operatörler cihaza 1 yıllık kendi garantilerini sunuyor. Sonuçta da ortaya kamerasız ama normalinden daha pahalı bir iPhone 4S çıkıyor.

[

****](http://www.scroll.com.tr/64397/windows-8-betanin-cikis-tarihi-belli-oldu/)