Kamerun’dan Bursa’ya Işbirliği Çağrısı

Kamerun’un Doula kentinden Bursa’ya gelen heyet, tarihi ve kültürel mirasından sanayi kimliğine kadar birçok değeri...

Kamerun’un Doula kentinden Bursa’ya gelen heyet, tarihi ve kültürel mirasından sanayi kimliğine kadar birçok değeri bir arada bulunduran Bursa'ya hayran kaldı.

Kamerun’un Doula kentinden Bursa’ya gelen yöneticiler, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ile Dobruca Sosyal Tesisleri’nde bir araya geldi. Başkanvekili Karadağ, konuklarına Bursa hakkında bilgi verdi. Tekstil ve sanayi ile öne çıkan Bursa’nın, Büyükşehir Belediyesi’nin 7 merkez ilçesi başta olmak üzere tüm kentte hayata geçirdiği çalışmalarla daha da değer kazandığını belirten Abdullah Karadağ, kentin otomotivde de öncü olduğunu ifade ederek, Bursa’da üretilen ilk yerli tramvaydan bahsetti. Yoğun göç alan Bursa’nın kardeş kentlerini her zaman önemsediğini anlatan Karadağ, Kamerun heyetinin kardeşlik talebinin değerlendirileceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Bursa ile Doula arasında diyaloğu geliştirmeyi ve uygun sektörlerde işbirliği yapmak istediklerini belirten Doula Valisi Beti Assomo Joseph ise Doula’nın Atlas Okyanusu kıyısındaki önemli bir liman kenti olduğunu ifade etti. Doula’da ağaç üretiminin yoğun olduğunu belirten Vali Joseph, çay ve kakao üretiminde ise dünyada 5. sırada olduklarını söyledi. Yirmi yıl öncesine kadar ekonomik olarak kötü durumda olduklarını anlatan Joseph, 20 yıldır ülkenin gelişme gösterdiğini ve son 5 yıldır da ülkede ticaretin önemli oranda arttığını kaydetti. Türkiye ile Kamerun arasında önemli diyalogların var olduğunu hatırlatan Vali Joseph, “Bursa ile Doula’nın kardeş belediyeler olarak anılmasını istiyoruz” dedi.

Doula’da yaklaşık 10 yıldır Bursa’dan da vatandaşların yaşadığını vurgulayan Joseph, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ülkelerine davet etti. Vali Joseph’e Bursa ziyaretinde Ngaoundere Kaymakamı Mvondo Justin, Doula Büyükşehir Belediye Başkanı Fritz Ntone, İl Sağlık Müdürü Martin Yamba Beyas, Büyükşehir Belediyesi Proje Müdürü Yanga Jean, Ortaokul ve Lise Müdürü Lea Soppi ile Anaokul ve İlkokul Müdürü Essame Elise Henriette de eşlik etti. Ziyaretin sonunda Başkanvekili Karadağ, konuklarına Bursa bıçağı hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: