Kamerun’un Suyu Bursa’dan

Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şubesi, Özel Nilüfer İlkbahar İlköğretim Okulu’nun desteği ile Afrika ülkesi...

Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şubesi, Özel Nilüfer İlkbahar İlköğretim Okulu’nun desteği ile Afrika ülkesi Kamerun’da su kuyusu açtırıyor.

Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şubesi Afrika’da yaşanan su sıkıntısına dikkat çekmek için düzenlediği seminerler sayesinde açılan su kuyularına bir yenisini daha ekledi. Özel Nilüfer İlkbahar İlköğretim Okulu öğrencilerinin biriktirdikleri harçlıklar ve yardımsever velilerin desteği ile toplanan 21 bin TL’lik temsili çek Kimse Yok Mu Derneği yetkililerine teslim edildi.

Reklam
Reklam

Öğrencilere karne töreni öncesi konuşma yapan Kimse Yok mu Derneği Bursa Şube Müdürü Sadullah Hizan, Afrika’da yaşanan su sıkıntısına değindi. Hizan, "Belki küçük küçük harçlıklarınızı biriktirerek böyle bir çağlayan haline gelmiş, bu güzel ve anlamlı bağış ile yaşanan sıkıntıları bir nebze olarak azaltabileceksiniz." dedi.

Törene katılan minik öğrencilere suyun önemini anlatan Hizan törende yaşanan olayları da paylaştı. Hizan, şöyle konuştu: "Kimse Yok Mu Derneği’nde görevli arkadaşlarımız Afrika Sudan’da bir topluluk görüyor. İnsanlar ve hayvanlar çölün ortasında bir araya toplanmış haldeler arkadaşlarımız merak ediyor. Görüyorlar ki Kimse Yok Mu Derneği’nin desteği ile açılmış kuyunun etrafında toplanmışlar. Arkadaşlarımız kuyuyu açtıran gönüllüyü arayıp gördüklerini aktarıyorlar. İnsanın yardım etmesinden daha güzel bir şey olamaz. İnanın oradaki manzara o kadar kötü bir manzara ki kadın çamaşır yıkadığı sudan evladına içirmek zorunda kalıyor. Biz Kamerun’da ziyaretlerimizde yolda giderken hayvanlar önümüze çıkıyor aç ve susuz oldukları için. Bunlar insan bizim kardeşlerimiz onun için suyun ne demek olduğunu görüyorsunuz."

Reklam
Reklam

Kurban Bayramı’nda öğrenci ve veliler ile Kamerun’da 11 tane su kuyusu açacaklarını da sözlerine ekleyen Hizan, "11 tane su kuyusu açtırma hedefimiz var. Bursa Şubesi olarak Kurban Bayramı’nda Kamerun'da olmayı planlayıp bağışladığımız kuyuların açılışını yapmak istiyoruz." diyerek su kuyusu için bağış yapan tüm yardımseverleri davet etti. Afrika’ya gidecek gönüllüler hem kurban kesim ve dağıtımı hem de kuyuların açılışını yapacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: