Kampusun Kanında Hayat Var Kampanyası

Bülent Ecevit Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ‘Kampusun Kanında Hayat Var’ kampanyasında öğrencilere tablet bilgisayar hediye edildi.Bülent Ecevit...

Bülent Ecevit Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ‘Kampusun Kanında Hayat Var’ kampanyasında öğrencilere tablet bilgisayar hediye edildi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Merkez Kampus Spor Salonu’nda bu yıl ikincisi gerçekleştirilen kan bağış kampanyasında 706, 1000, 1267. kanı veren ve organizasyonu düzenleyen öğrencilere tablet bilgisayar hediye edildi.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, öğrencilere hediyelerini makamında verdi. Rektör Özer, “Üniversitemiz sadece eğitim, öğretim ve araştırmada değil, topluma karşı sosyal sorumluluk alanında da çok önemli başarılara imza attı. Bu süreç içerisinde en önem verdiğimiz kampanyalardan birisi de kan bağış kampanyasıydı. Kan acil ve sürekli ihtiyaçtır. Bizde bunun vurgusunu yapmak istedik. Geleneksel kan bağışı kampanyası ile tüm Türkiye’deki üniversiteler içerisinde bu kampanyayı yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dün büyük bir katılımla Valimiz Erol Ayyıldız, Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı ve yönetimine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Tek bir noktadan bin 267 ünite kan bağışı toplandı. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Asıl teşekkürü öğrencilerimize ediyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

BEÜ Kızılay Gençlik Topluluğu Temsilcisi Arif Muştu, “Dün Kızılay Gençlik Topluluğumuzun organizasyonuyla Türkiye Kızılay Derneği ve Bülent Ecevit Üniversitesi işbirliğinde kan bağış kampanyası düzenledik. Geçen yıl 705 ünite kan toplamıştık. Yine bu çalışmalarımızı daha üst seviyelere taşımak adına çaba sarf etmeye çalıştık. Hedefimiz geçen yılın daha üzerine çıkmaktı. Rekor kıralım istedik. Bin 267 ünite kan topladık. Kendi rekorumuzu kırmış olduk. Arkadaşlarımızla birlikte yaklaşık 70 kişilik gönüllü ekip vardı. Gerek salon düzeni, gerek günün işleyişi konusunda öğrenci arkadaşların birlikte örgütlenerek salonda kampanyayı sürdürdük. Rektör hocamıza teşekkür ediyorum. En büyük desteği verdi” diye konuştu.

Kampanyada 706. kanı veren Fatih Aksoy, 1000. öğrenci Kemal Bulut, bin 267. öğrenci Başar Arslantürk ve Arif Muştu’ya Rektör Mahmut Özer tarafından tablet bilgisayar hediye edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: