Kamu Avukatları Maliye Bakanlığı Önünde 'iyileştirme' Eylemi Yaptı

Kamu avukatları, özlük haklarının iyileştirilmesi için Maliye Bakanlığı önünde eylem yaptı. Eyleme, Türkiye’nin dört bir...

Kamu avukatları, özlük haklarının iyileştirilmesi için Maliye Bakanlığı önünde eylem yaptı. Eyleme, Türkiye’nin dört bir yanından gelen avukatların yanı sıra CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar katıldı. Avukatlar eylemde 'Eşit işe eşit ücret', 'Mesleğime saygı', 'İnsani çalıştırma koşulları istiyoruz' şeklinde sloganlar attı.

Avukatlar adına açıklama yapan Songül Beydilli, devletin kamu avukatı için hiçbir personel giderinin bulunmadığını belirterek, kamu avukatlarının ücretlerinin iyileştirilmesi için bütçeye hiçbir yük getirmeyeceklerini söyledi. Bugüne kadar talepleri konusunda hiçbir adımın atılmadığının altını çizen Beydilli, “Kamu avukatlarının toplamdaki sayılarının 3 bin iken, yalnızca 2012 yılında ve yalnızca Maliye Bakanlığı’nda görev yapan Hazine avukatları lehine hükmedilen ve tahsil edilmiş olan 20 milyon TL’nin üstünde vekalet ücreti bütçeye gelir kaydedilmiştir. Bütçeye aktarılan vekalet ücretlerinin miktarı, kamu avukatlarına yapılan ödemelerden kat kat fazladır.” dedi.

Reklam
Reklam

"ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRMEK İSTEMİYORUZ"

“Eşit işe eşit ücret istiyoruz” diyen Beydilli, şöyle devam etti: “Üst kurullarda görev yapan meslektaşlarımız 4 bin 500 TL maaş alırken, işe yeni başlayan infaz görevlisi, polis memuru ve cezaevi infaz görevlileri aynı maaşı alırken; hakim ve savcı stajyerlerinden daha az ücret alıyoruz. Anayasa'da yer alan yargı erkinin ve hüküm makamının birlikte kurucu unsuru olan; savunma görevini kamu adına yürütmemize, aynı fakülteyi bitirmemize, sınavla mesleğe başlamamıza rağmen; geçmişte yargıçlarla aynı olan maaşlarımız şimdi yarısına düşmüş durumdadır. Onur kırıcı üvey evlat muamelesini kabul etmiyoruz. Eşitlik ve adalet istiyoruz.”

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar da kamu avukatlarının haklarını tam anlamıyla alamadığını belirterek, demokrasinin sağlanması için, kamu avukatlarına savcı ve hakimler kadar maaş verilmesi gerektiğini savundu. Avukatlar, yaptıkları eylemin ardından olaysız bir şekilde bakanlık önünden ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz