Kamu Binalarının Engellilere Uygunluğu Denetleniyor

KAYSERİ (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından oluşturulan Erişebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonları, Türkiye genelindeki kamu binalarının engellilere uygunluğunu denetlemeye başladı.

KAYSERİ - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından oluşturulan Erişebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonları, Türkiye genelindeki kamu binalarının engellilere uygunluğunu denetlemeye başladı. Bu çerçevede Kayseri'de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz başkanlığındaki Erişebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu da ilk denetimi Emel Tarman Görme Engelliler Okulu'nda yaptı. Akyüz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 12'sini engelli vatandaşların oluşturduğunu söyledi. Devletin olanakları ölçüsünde engelli vatandaşlara çeşitli imkanlar sunduklarını belirten Akyüz, bu hakların bir anlam ifade edebilmesi, bir değer kazanması için erişilebilir hale getirilmesi gerektiğini dile getirdi. Bu çerçevede 2005 yılında engellilere yönelik kanun çıkarıldığını anımsatan Akyüz, şöyle devam etti: "Şehirlerimizdeki kamuya ait alanların, toplu yaşam mekanlarının engellilerin erişimine uygun olması için çalışmalar başlatıldı. Kentimizde karayolları, İl Özel İdare, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla bir komisyon oluşturuldu. Komisyonumuz bugün ilk ziyaretini görme engelliler okuluna gerçekleştirdi. Burada erişilebilirlikle ilgili yaklaşık 300 soruya cevap arayacağız. İncelemenin sonucunu rapor halinde kuruma ileteceğiz. Eksikliklerin en kısa sürede tamamlanmasını talep edeceğiz." Okul Müdürü Mustafa Telli ise okulun yüzde 95 oranında erişilebilirliğe uygun olduğunu düşündüklerini ifade ederek, yüzde 5'lik aksaklıkları da en kısa sürede tamamlayacaklarını kaydetti. Çalışmalarına okulun bahçe kapısında ölçümler yaparak başlayan komisyon üyeleri, bahçe kapısı ile bina girişindeki rampaların yeniden düzenlenmesi gerektiği belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: