Kamu Çalışanlarına Obezite Testi

Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli obozite testinden geçti.

Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli obozite testinden geçti.

Bartın İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce, bakanlığın "Türkiye obezite ile mücadele ve hareketli hayat programı" projesi kapsamında kentte kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara, sağlık kontrolü yapıldı.

Proje kapsamında İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeline beden kitle indeksi, kan şekeri ve tansiyon ölçümü yapılarak obezite sınırında olup olmadıklarına bakıldı.

Ölçümlerin ardından sonuçları iyi çıkan çalışanlar sevinirken, obezite sınırında olanların da tedirgin oldukları gözlendi.

Reklam
Reklam

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce sürdürülen uygulamanın yerinde olduğunu belirten kurum çalışanları, obezitenin önemli bir halk sağlığı sorunu haline geldiğini, bu tür eğitim ve tarama programları sayesinde insanlardaki farkındalığın artacağına inandıklarını kaydettiler.

Muhabir: Kasım Sakallı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: