Kamu çalışanlarının ayakkabıları Ayyaş Cezaevi'nde üretiliyor

Kamu çalışanlarının ayakkabılarını, Ayaş Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlüler imal ediyor. 1997 yılında Keçiören’den Ayaş’a...

Kamu çalışanlarının ayakkabılarını, Ayaş Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlüler imal ediyor. 1997 yılında Keçiören’den Ayaş’a taşınan Ceza ve Tevkif evinde şu anda 400 hükümlü bulunuyor. Cezaevinde ayakkabı ve mobilya imalatı yapılıyor.
Ayaş Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Sebahattin Sevinç, Ceza İnfaz Kurumu’nda 120 bin çift ayakkabı üretildiğini belirtilerek, bunların Ankara Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere devlet kurumlarındaki memurlar ve köy korucularına dağıtıldığını ifade etti. Sevinç, ayrıca yılda 8 bin 500 mobilya ürettiklerini kaydetti. Hükümlülerin çoğunluğunun vasıfsız olduğunu belirten Sevinç “Halk eğitim ve İş-Kur'un açtığı kurslar sayesinde hükümlülere meslek öğretip vasıflı hale getiriyoruz. Burada yapılan işler neticesinde hükümlüleri sigortalıyoruz. Bazı hükümlüler kazandıkları ile ailelerinin geçimine katkıda bulunuyor." dedi.
Mobilya bölümü usta öğreticisi Fikri Bingöl, hükümlülere meslek edinebilmelerine yardımcı olmaktan mutlu olduklarını söyledi. Böylece hükümlülerin dışarıdaki hayata kolay adapte olabileceklerini ifade eden Bingöl, “Hiçbir sorun olmadan onlarla birlikte uyumlu olarak çalışıyoruz." diye konuştu.
Hükümlülerden Abdulvahap Yılmaz da açılan kurslardan memnun. Yılmaz, “Burada kanunların olduğunu devletimizde her şeyin yasalarla olduğunu, her şeyin zorbalıkla çözülemeyeceğini daha iyi anladık." dedi. Bir diğer hükümlü Feridun Özyurt da Ayaş Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda 4 yıldır bulunduğunu, burada personel sayesinde iyi bir ortamda yaşadıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz