'Kamu Görevlileri Yarın Öğleden Sonra Serbest Bırakılacak'

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, PKK'nın elinde bulunan kamu görevlilerinin yarın...

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, PKK'nın elinde bulunan kamu görevlilerinin yarın öğleden sonra serbest bırakılacağını açıkladı.

Terör örgütü PKK'nın elinde bulunan kamu görevlileri ve askerleri almaya giden heyetin içinde yer alan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, Habur Sınır Kapısı'na gelerek sınırda bekleyen gazetecilere açıklamada bulundu.
PKK'nın elinde bulunan kamu görevlileri ve askerlerin yarın öğleden sonra sınırda olmalarını beklediklerini belirten BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, Erbil'e giden heyetle yaptığı görüşmede, Bölgesel Kürt Yönetimi'nin heyete yardımcı olacağı bilgisini aldıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Heyetin, tutsakları yarın aldıktan sonra, muhtemelen öğleden sonra saat 13.00 sıralarında Türkiye sınırında olmasınıı beklediklerini ifade eden Tuncel, " Bu süreç gerçekten hassas bir süreç. Bu süreçte çözümden yana olmayan bu süreci baltalamak isteyen kesimlerde olabilir. Bunun kesintiye uğramaması için herkesin sorumlu davranması gerekir. Bu olduğu sürece bence Türkiye’de önemli bir yol alınır. Bunun sürece katkı sağlayacağına inanıyorum. “ dedi

Heyetin başkanlığını yaptığını ifade eden Tuncel, "Benim yurt dışına çıkma yasağım olduğu için burada kaldım. Bu sürece zarar vermeden önemli olan burada Türkiye kamuoyunun beklentisi olan kamu personelinin güvenlik içinde ailelerine sağ salim kavuşabilmesidir. Arkadaşlarımız orada hazırlık yapıyorlar. Bugün gelmelerini bekliyorduk. Bir sorun çıktı. Yarına kaldı. Bir aksilik çıkmazsa, yarın öğleden sonra buraya geleceklerini umuyoruz. Orada basın açıklama yapıldıktan sonra teslim alacaklar. Umuyoruz bu süreç uzamaz. Kısa sürede ailelerine kavuşurlar.”

Reklam
Reklam

Türkiye de son zamanlarda tartışılan Kürt sorunun çözüm tartışmalarına pozitif katkı sunmasını umduklarını kaydeden Tuncel konuşmasına şöyle devam etti.” Türkiye de 30 yıldır yaşanan savaşın çatışmanın artık son bulması Türkiye’de ortaya çıkan olumlu havanın çözüme yönelmesi konusunda herkesin durduğu noktada sorumluğunu yerine getirmesini istiyoruz. En azından biz BDP olarak bu noktada duruyoruz. Bu sürecin çözüme yönelmesi ve sağlıklı bir şekilde yürümesi Türkiye demokrasisine katkı sağlayacaktır. Umarım bu durum barışa vesile olur. Aileler şu anda büyük heyecan yaşıyor. Umarım sorun olmadan ailelerine teslim ederiz. Biz oradaki yerel yetkililerle diyalog içerisindeyiz. Daha önce bugün bu olayın gerçekleşeceğini söylediler, ama bir sorun çıktı. Ne olduğunu bilmiyorum. Bir gün gecikmenin çok sorun olmayacağına inanıyorum. Ailelerin hepsi burada bekliyor. Burada birbirlerine kavuşacaklar. Bu iş PKK bize teslim ettikten sonra biz alıp Türkiye’ye teslim edeceğiz. Bizim yapacağımız şey onları sağ salim ailelerine teslim etmektir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: