Kamu Görevlilerine Işaret Dili Kursu Veriliyor

Osmaniye’de devlet dairelerine gelen işitme ve konuşma engelli vatandaşların iletişim sıkıntılarının çözülmesi amacıyla kamu çalışanlarına...

Osmaniye’de devlet dairelerine gelen işitme ve konuşma engelli vatandaşların iletişim sıkıntılarının çözülmesi amacıyla kamu çalışanlarına işaret dili kursu veriliyor.

Türkiye Beyaz Ay Derneği Osmaniye Şubesi ve Osmaniye Sağlıkçılar Derneği işbirliğinde düzenlenen işitme engellilerin toplumla iletişimine yönelik işaret dili kursu Vali Celalettin Cerrah tarafından açıldı.

Kursa Osmaniye Belediyesi, Emniyet, Milli Eğitim, Sağlık, İş-Kur, Halk Sağlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar müdürlükleri, Defterdarlık, Devlet Hastanesi ve 112 Acilde görevli 17 personel katılıyor.

Reklam
Reklam

Sağlıkçılar Derneği Başkanı Mehmet Gül, “Toplumun tüm kesimlerinin engelliler konusunda duyarlı olmalarını sağlamanın hepimizin görevi olduğunu düşünüyorum. Bu bakımdan, bu programın proje ortağı olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.” diye konuştu.
Türkiye Beyaz Ay Derneği Şube Başkanı Ahmet Pamuk ise engellilerin her şeyi başarabileceklerini, bunun en güzel örneğinin ise derneklerinin genel başkanı Lokman Ayva olduğunu ifade etti.

Vali Celalettin Cerrah ise, işitme ve konuşma engellilerin devlet dairelerinde kendilerini ifade etmede konusunda yaşadıkları sıkıntıları gidermek amacıyla kursun açıldığını aktardı. Kurs sonunda işaret dilini öğrenen görevliler sayesinde engellilerin işlemlerini daha rahat yapacaklarını aktaran Vali Cerrah, “Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sanıyorum bu kurs Türkiye’de bir ilk. Diğer illerimize örnek olacak bir çalışma.” dedi.

Engelliliğin kusur olmadığını vurgulayan Vali Cerrah, “Kimse ne zaman engelli olacağını bilemez. Bazı arkadaşlarımız daha sonra geçirdiği bir kaza neticesinde engelli olabilir. Ancak engelli olmak kusur değildir. Herkesin bunun bilinciyle engelli vatandaşlarımızın sorunlarına duyarlı olması gerekir.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Daha sonra işitme ve konuşma engelli Samet Özer, kurs öğretmeni Şehriban Özer’in tercümanlığı ile Vali Cerrah’a teşekkür ederek şunları söyledi, “Ben işitme engelliyim. Hastanelere, devlet dairelerine gittiğimizde sıkıntılar yaşıyorduk. Bu kurs açıldığı için tüm işitme engelli arkadaşlarımız sevindi. Artık devlet kurumlarına gittiğimizde kendimizi anlatabileceğiz.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: