Kamu Personeline ‘obezite Ve Fiziksel Aktivite’ Paneli Düzenlendi

Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından obeziteye dikkat çekmek amacıyla kamu personellerine yönelik “Obezite ve Fiziksel...

Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından obeziteye dikkat çekmek amacıyla kamu personellerine yönelik “Obezite ve Fiziksel Aktivitenin Önemi” ve “Masa Başı Egzersiz” konulu panel düzenlendi.

Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlen panelde Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görevli diyetisyen Mahmut Çeri ve Aydın Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Işıl Karataş Berkit, "Obezite ve Fiziksel Aktivitenin Önemi” ve “Masa Başı Egzersiz” konulu sunumlarını yaptı.

Reklam
Reklam

Tüm dünyada hızla ilerleyen obezitenin yaşam kalitesinin düşüren çok yönlü kronik bir hastalık olduğunu belirten Diyetisyen Mahmut Çeri, “Obezite ile mücadele konusunda dünya genelinde politikalar geliştirilmekte, ulusal eylem planları hazırlanmaktadır. Bakanlığımız tarafından da ülkemizde görülme sıklığı giderek artan obezitenin önlenmesine yönelik bilimsel ve politik kararlığının oluşturulması ve sektörler arası faaliyetlerin güçlendirmesi amacıyla; ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ hazırlanmıştır. Bu program sayesinde obezite ile etkin mücadele hakkında halkımızı bilinçlendirmek ve Ülkemizde görülme sıklığını azaltmak planlanmıştır” diye konuştu.

Slayt gösteri eşliğince katılımcılara bilgiler aktaran Diyetisyen Metin Çeri, obezitenin yol açtığı hastalıklar hakkında bilgi vererek, Sağlıklı diyet’in nasıl yapılması gerektiğini anlattı.

Bilgisayar ve masa başında çok vakit geçiren, özellikle kamu çalışanlarının ileride bir takım rahatsızlıklar geçirmemeleri için günde 5’er saniyelik kısa egzersizlerin yapılması gerektiğini vurgulayan Aydın Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Işıl Karataş Berkit de, “Uygun olmayan çalışma koşulları ve uygun olmayan ortamlar sağlığımız için ileride büyük sorunlara yol açabilir. Ofiste yada çalıştığımız kurumlarda çalışma esnasında yapılacak olan 3-4 dakikalık egzersizlerle sağlığımızı koruyabiliriz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Panel’e katılan sağlık ve kamu personelleri, Aydın Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Işıl Karataş Berkit’in göstermiş olduğu masa başı egzersizlerini 5’er saniye yaparak uygulamalı öğrendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: