Kamu-Sen 11. şubesini Artvin'de açtı

ARTVİN (İHA) - Türkiye Kamu Çalışanları Konfederasyonu'na bağlı Kamu, Tarım, Orman, Eğitim, Diyanet, Sağlık Sen Sendikalarının yetkilileri, Artvin'de düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Türk Tarım- Sen Genel Başkanı Yücel Coşkun, Artvin Orman Lokali'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada 57. Hükümetin eşit işe eşit ücret ilkesini hayata geçireceği iddiasıyla başlattığı uygulamanın kamu çalışanlarını büyük öfkeye boğduğunu ve psikolojik dengelerini alt üst ederek sarstığını ileri sürdü.

Hükümetin acilen yeni bir düzenleme yaparak kamu çalışanlarının beklentilerine cevap vermesi gerektiğini anlatan Yücel, "Türkiye Kamu Sen, çalışanlarının sendikalaşmasıyla ilgili 4688 Sayılı Kanunu yeterli bulmamaktadır. Anayasa değişikliklerinin gündemde olduğu şu günlerde kamu çalışanlarının grevli, toplu sözleşmeli siyaset ve yönetime katılma haklarıyla bütünleşmiş bir sendika olgusuna kavuşturması fırsatı mutlaka değerlendirilmelidir. Kamu çalışanları arasında sebebi ne olursa olsun uygulanan sürgün politikaları liyakat ilkesine bağlı kalmaksızın yapılan atamaları şiddetle kınamakta ve bir an önce sona erdirilmesi beklenmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Toplantı sonunda Türk Tarım -Sen Genel Başkanı Yücel Coşkun, Kamu- Sen Genel Merkez Sekreteri Yüksel Bilgin, Artvin Kamu ve Tarım -Sen Şube Başkanı Resul Şentürk , Eğitim-Sen Başkanı İsmet Usta, Diyanet -Sen Başkanı İlhan Avcı ve Sağlık-Sen Başkanı Osman Selimoğlu ile birlikte 3 bin üyesi bulunan 11. şubenin açılışını yaptı.