Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk:

Türkiye Kamu Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Şu anda tüm ülke vatandaşlarının iktidara bir güven problemi var"

Türkiye Kamu Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Şu anda tüm ülke vatandaşlarının iktidara bir güven problemi var" dedi. Koncuk, Türkiye Kamu-Sen Yalova Şubesi tarafından bir düğün salonunda düzenlenen birlik ve dayanışma yemeğinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de istikrarın olmadığını ileri sürdü. Türkiye'nin kötü bir durum içinde bulunduğu belirterek, 11 yıldır iktidarın her seçim pankartında, afişlerinde siyasi istikrarı ön plana çıkardığını ifade eden Koncuk, bugün ülkede siyasi istikrardan bahsetmenin mümkün olmadığını savundu. Türkiye'de özel sermayenin dış borç toplamının 277 milyar dolar olduğunu dile getiren Koncuk, şunları söyledi: "Birçok rezalet ve yolsuzluklar yaşandıktan sonra dolar, Türk Lirası karşısında yüzde 22 değer kazanmış. 277 milyar dolar borcu olan özel sektör, borcunu son bir ayda yaşanan bu rezillikten sonra yüzde 22 fazlasıyla ödemek zorunda kalıyorsa bunun yansımasının vatandaşlarımıza olacağını bilmemiz lazım. Birçok fabrikada, birçok iş yerinde gariban vatandaşlar, işçiler, asgari ücretliler kapı önüne konacaklar. Özel sektör borcunu ödeyemeyecek. 17 Aralık tarihinden bu yana karşılıksız çek sayısı yukarı doğru çıkıyor. Eğer gidişat böyle devam ederse ki aksini göremiyoruz; bankaların kredi ödemelerinde geri dönüşler zayıflayacak ve batık krediler nedeniyle birçok banka ödeme kriziyle karşı karşıya kalacak. Doların bu hızla devam etmesi Türk Lirasının dolar karşısındaki kaybını artıracak." Bu durumun asgari ücretlinin, devlet memurlarının, dar ve sabit gelirli tüm çalışanların alım gücünün azalması anlamına geldiğini aktaran Koncuk, "Şu anda tüm ülke vatandaşlarının iktidara bir güven problemi var" dedi. Konuşmanın ardından Türkiye Kamu-Sen Yalova Şube Başkanı Mustafa Deviren, Koncuk'a plaket takdim ederken Koncuk ise Yalova şubesi eski yöneticilerine teşekkür plaketi verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: