Kamu-Sen heyeti Bakan Şahin'i ziyaret etti

ANKARA (İHA) - Türkiye Kamu-Sen, hükümetten, toplu görüşmelerde mutabakat sağlanan 50 maddelik tutanağın uygulanmasını talep etti.

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanlarından oluşan heyet, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'i makamında ziyaret etti. Ziyarette Akyıldız, emeklilerin tazminatları, kamuda çalışan özürlü memurların durumu, sicil affı, 1991 yılından sonra işe girenlere 1 derece verilmesi, çalışanlar arasındaki ücret adaletsizliğinin giderilmesi ve özelleştirme nedeniyle havuza alınan memurların durumuna ilişkin taleplerini Şahin'e iletti.

Reklam
Reklam

Kamu-Sen'den alınan bilgiye göre Akyıldız, önceki günkü görüşmede emekli tazminatlarının hükümet tarafından hisse senedi veya devlet tahvili olarak ödenmesi şeklindeki basında yer alan açıklamaların kamu çalışanları arasında rahatsızlık doğurduğunu belirterek, böyle bir uygulamayı kesinlikle kabul etmeyeceklerini kaydetti.

Akyıldız ayrıca, toplu görüşme süreci içerisinde hükümet ile mutabakat sağlanan 50 maddelik tutanağın ve bu tutanağın içerisinde yer alan sicil affı, 1991 yılından sonra işe girenlere 1 derece verilmesi, izinlerle ilgili düzenlemelerin 2005 yılından önce yasalaştırılması gerektiğini savundu. Akyıldız, bu konuların Başbakanlık genelgesi ile çözülebileceğini de belirtti.

Bakan Şahin'le yaptıkları görüşmede, kamu çalışanları arasındaki ücret adaletsizliğini de dile getiren Akyıldız, "eşit işe eşit ücret" uygulamasının hayata geçirilmesini ve bu konuda yapılacak çalışmalarda hükümete bilgi vermeye hazır olduklarını ifade etti. Akyıldız görüşmede, özelleştirme nedeniyle havuza gönderilerek, bulundukları yerdeki kurumların dışında illere gönderilen ve nakil harcı verilmeyen memurların sorunlarını da aktardı. Akyıldız, yapılan uygulamaların hukuka aykırı olduğunu ve yargı sürecine gidilmeden sorunun hükümet tarafından çözülebileceğini savundu. Bakan Şahin ise, Kamu-Sen'in taleplerini değerlendireceklerini belirterek, kamuda çalışan özürlü memurlara ilişkin bir genelge yayımlayacaklarını kaydetti.

Reklam
Reklam