Kamu-Sen, Hükümetin Memur Zammı Teklifini Protesto Etti

Kamu Sen Muğla İl Temsilciliği, memur zammı görüşmelerinde hükümetin yüzde 3+3’lük teklifini protesto etti. Kamu-Sen’e...

Kamu Sen Muğla İl Temsilciliği, memur zammı görüşmelerinde hükümetin yüzde 3+3’lük teklifini protesto etti. Kamu-Sen’e bağlı sendikaların üyeleri, Sınırsızlık Meydanı'nda biraraya geldi. Grup adına basın açıklaması yapan İl Temsilcisi Hasan Demirtaş, hükümetin hedeflenen enflasyonu baz alan teklifini dikkate almayacaklarını söyledi.

Demirtaş, Kamu İşveren Heyeti’nin 2012 yılı için yüzde 6+6 maaş zammı ve bunun üzerine yüzde 4 büyüme hedefini eklemek suretiyle yüzde 16’lık teklif sunması gerektiğini belirterek, “Bunun yerine 2012 ve 2013 yıllar toplamında yüzde 11’lik zam teklifiyle masaya gelinmesi, hükümetin masayı ciddiye almadığının ve kamu görevlilerinin tekliflerine gözlerini kapadığının göstergesidir. Kamu İşveren Heyeti, toplu sözleşme masasını fiilen daraltma kurnazlığı peşindedir. Sendika olarak kamu görevlileri adına bu kurnazlığa geçit vermeyeceğiz.” dedi.

Reklam
Reklam

Hükümetin, kamu görevlilerinin maaş zamları gündeme geldiğinde mali disiplin, bütçe disiplini ve ekonomik sınırlılık kavramlarını bir kenara bırakması gerektiğini söyleyen Demirtaş, “Üst düzeyde sivil bürokratlara bir kalemde 772 lira, üst rütbeli askerî personele 336 lira veren, sermayeye tek kalemde 2 milyar liralık teşvik hediye eden hükümetten, kamu görevlilerini motive edecek, teşvik paketi oluşturacak teklifler istiyor ve bekliyoruz. 2012 yılı bütçesinde faiz ödemelerine yaklaşık 50 milyar lira kaynak ayıran bir hükümetin, emeğiyle alınteriyle ülkesine hizmet eden kamu görevlilerine 2012 yılı için yüzde 16, 2013 yılı için yüzde 14 veremeyeceğini söylemesi anlaşılır ve kabul edilir değildir. Memur-Sen, bu haklı teklifleri karşılanıncaya kadar mücadelesine devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri, hükümet aleyhinde sloganlar atarak maaş bordosu yaktı. Grup, daha sonra olaysız bir şekilde meydandan ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: