Kamu-sen üyeleri bordro yaktı

Kamu-Sen Erzincan İl Temsilciliği üyeleri, memurlara verilen zam oranını protesto etmek amacıyla maaş bordrolarını yaktılar.

Kamu-Sen İl Temsilciliği sendika binasında düzenlenen protestoya Kamu-Sen Erzincan İl Temsilcisi Emin Turan, Kamu-Sen'e bağlı sendikaların şube başkanları ve sendika üyeleri katıldı.

Basın açıklaması yapan Kamu-Sen İl Temsilcisi Emin Turan, kamu çalışanlarının her yılının bir önceki yıldan daha zor geçtiğini iddia etti. 2009 yılının ekonomik krizin etkilerinin en ağır hissedildiği yıl olarak kamu çalışanlarının belini büktüğünü ileri süren Emin Turan, "Siyasi irade, 2010 yılında ekonomik krizden çıkılacağını iddia edince; memurlarımız ümitlenmiş, 2010 yılını krizden çıkacağı yıl olarak beklemiştir. Ancak henüz 2009 yılının Ağustos ayında takke düşmüş, kel görünmüştür. 2010 yılında kamu çalışanları için yüzde 5 zam öngören irade, ekonomik krizden çıkışın yolunu düşük maaş artışı yoluyla memurlardan keserek oluşturacağı kaynakta bulmuştur" dedi.

Reklam
Reklam

Basın açıklamasının ardından sendika başkanları ve üyeleri, ellerinde tutukları maaş bordrolarını yakarak memurlara verilen zamları protesto ettiler.