Kamu-sen Ve Kesk'ten Ortak Eylem

Türkiye Kamu-Sen ve Kesk'e bağlı büro çalışanları ortak eylem kararı aldı. Türk Büro Sen ve...

Türkiye Kamu-Sen ve Kesk'e bağlı büro çalışanları ortak eylem kararı aldı. Türk Büro Sen ve Büro Emekçileri Sendika başkanları ortak bir basın açıklaması yaparak 27 Şu.bat Çarşamba günü 1 günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını bildirdi. Valilik başta olmak üzere birçok resmi kurumda görev yapan büro çalışanları çaryamba günü eylemden dolayı vatandaşların işlerini daha önce veya sonra yaptırmalarını istedi.

Kesk'e bağlı Büro Emekçileri Sendikasında düzenlenen ortak basın açıklamasında konuşan Türk Büro Sen Şube Başkanı Muhammet Karakoyun, "Malumunuz üzere 27 şubat 2013 günü Büro Emekçisi Kamu Çalışanları ve onları temsilen sendikaları olan Büro Emekçileri Sendikası ile Türk Büro Sen; gasp edilen haklarını alabilmek adına 1 günlük iş bırakma ve grev eylemi yapacaklardır. Balıkesir Kamuoyunu bilgilendirmek isteriz ki; Çarşamba günü adliye, maliye, sosyal güvenlik kurumu, nüfus, valilik ve benzer diğer devlet kurumlarından hizmet almak isteyenler o gün bu kurumlarımızda yapılan grevden dolayı hizmet alamayacaklardır. İşlerinin aksamaması için 27 Şubat Çarşamba günü bu Kurumlarımızın hizmet vermeyeceğini üzülerek bildiririz" dedi.

Reklam
Reklam

MEMUR SEN KATILMIYOR

Büro Emekçileri Sendikası şube başkanı İsmail Yılmaz da, eylemi 3 sendika birden ortak yapmak istediklerini ancak Memur Sen'in kendilerine destek vermediğini söyledi. İsmail Yılmaz, "Biz bu eylemi Türkiye genelinde tüm kamu çalışanlarını temsilen 3 sendika ile birlikte yapmak istedik. Ama Büro Emekçileri ve Türk Büro Sen bu eylemi ortak yapma kararı aldığında Büro Memur-Sen katılmayacağını açıklamıştır. Üyesi olan memurların haklarını koruyup, kollayacağını beyan ederek onları sendikalarına dahil eden bir sendika hak ve gelir gasbına uğrayan üyelerinin kaybolan haklarını şimdi sormayacak ise ne zaman soracaktır? Bunu da üyelerine açıklamalıdır" diyerek tepkisini dile getirdi.

Her iki sendika ortak grev ve iş bırakma eylemeni Balıkesir kamuoyuna duyurdu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: